Det frække1. december 2016

Utroskab: Beslut dig inden julefrokosten

De årlige julefrokoster er lige om hjørnet, og for mange er det lig med at slippe tøjlerne og feste igennem. Og har man længe gået og sendt øjne til kollegaen, mens forholdet derhjemme halter, kan det ende i utroskab, hvis ikke man passer på, siger en parterapeut
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/julefrokost1_1.jpg
 Foto: All Over

Utroskab: Når man står med alkoholbrusende blodårer til firmaets julefrokost, kan ham den lækre kollega hurtigt blive mere attraktiv, end en normal dag på kontoret. Også selvom man egentlig har en sød mand, der ligger og venter på en derhjemme. Og når snapsen ryger ind, og musikken spiller, er der pludselig ikke så langt fra tanke til handling. I en stor Gallup-undersøgelse foretaget for Berlingske om julefrokoster fra 2014 svarer 6 procent, at de har haft samleje med en person uden for deres forhold i forbindelse med en julefrokost, mens ni procent har kysset med en kollega eller en anden.

Ifølge parterapeut og sexolog Rikke Thuesen foregår utroskab ofte til julefrokoster, fordi det netop er mere tilgængeligt der.

- Når vi går op og ned ad vores kollegaer dag ud og dag ind, så skaber vi selvfølgelig nogle relationer, som ikke ville være der på samme måde, når man almindeligvis går i byen. Man griner sammen over frokosten, man har oplevet en imødekommenhed og en interesse, som gør, at der kan være en lille åbning til, at noget kan udvikle sig. Hvis der i forvejen er en underlæggende kemi mellem to mennesker, så bliver det en farlig cocktail, der kan springe i luften, når alkoholen ryger ind og den løsslupne stemning til julefrokosten har indfundet sig, siger Rikke Thuesen.

Kan man spotte utroskab? Her er 10 tegn …

Risikoen for utroskab starter lang tid inden

Rikke mener, at langt størstedelen af den utroskab, der finder sted, skyldes manglende kommunikation derhjemme. Og det gælder også i forbindelse med julefrokosten. For ofte halter forholdet lang tid inden, den reelle utroskab risikerer at ske.

Her er nissen, du ikke vidste, du manglede

- Hvis vi føler os meget distancerede fra hinanden og ikke mærker nærheden i vores forhold, er der allerede ved at ske noget, der på et tidspunkt kan få os til at interesse os for andre. Så det handler om hele tiden at drage omsorg for hinanden. Snak sammen om, hvordan har I har det, og om der er noget I savner. Sørg for at sige, at I kan lide hinanden, at I er vigtige for hinanden og gør jer umage for at være gode kærester. Tag ansvar for jeres seksualitet og for at give hinanden kærlighed. For det er jo tit, når man føler sig overset, og man så pludselig får opmærksomhed fra en kollega og føler sig lækker og værdsat, at den spontane utroskab kan opstå.

Og så handler det ganske enkelt også om at styre sig og ikke handle på lysten og fristelsen til utroskab.

- Lad være! Vær et ansvarligt menneske og beslut dig for, at du simpelthen ikke vil være sådan en kæreste, der er utro. Måske sidder du alligevel i en situation, hvor du føler sig tiltrukket af en anden, men så lad være med at sætte dig ved siden af ham, eller bliv helt væk fra julefrokosten. Spørg i stedet dig selv om, hvorfor det er, du mærker en interesse for den her person? Hvad savner du i dit eget forhold? Hvad er du utilfreds med? Og tag en snak med din partner om det, så interessen for en anden bliver et pejlemærke for, hvordan I kan forbedre jeres forhold, i stedet for noget der ødelægger det.

Mænd og kvinder er lige gode om at være utro – men kvinder er utro senere i livet end mænd

Slip bekymringen om utroskab

Hvis det er den anden vej rundt, og du går og er hamrende nervøs for, at kæresten skal til julefrokost og tanken om, hvordan han helt sikkert kommer til at vælte sig i blondiner fra regnskabsafdelingen, allerede får dig til at ligge søvnløs uger forinden, er der også kun én ting at gøre, råder Rikke Thuesen: Snak sammen.

- Hvor absurd, det end lyder, så bliver du simpelthen nødt til at give slip og stole på ham. Hvis man bliver besidderisk og siger: ”Nu må du ikke danse med hende der Maria,” eller du gennem aftenen sender 14 sms’er med spørgsmål om, hvornår han kommer hjem og hvad han laver, har det ofte modsatte effekt. Man tvinger sin partner over i at tænke ”Jamen for fanden, jeg har ikke tænkt mig at være dig utro, jeg er glad for dig, og jeg er bare til fest.” Man bliver bare mindre attraktiv, når sms nummer 8 tikker ind, og så står hende den søde og rummelige Beate fra bogholderiget pludselig og smiler…

Sådan får du bedre julesex

– I stedet er det meget bedre at få snakket sammen, inden han tager af sted. Få sagt, at du kan mærke, jalousien er i spil, og at du er skidebange for at miste ham, og du er skidebange for, at han pludselig gør et eller andet, fordi du godt kan mærke, at I ikke har været så tætte på det seneste, som I plejer at være. Så sig, han skal gå ud og have det sjovt – men om han ikke nok vil passe på jer og jeres forhold. Så er man både oprigtig og anerkender, at man faktisk er bange for at miste, men det bliver ikke en kritik eller en bebrejdelse at ham. Og ring så til veninden i stedet, hvis jalousien buldrer, i stedet for at fyre 30 sms’er af sted.

Læs mere om sex på Femina.dk

Sponsoreret indhold