Det frække 19. maj 2019

Unge knalder mindre: Kommer ikke uden for en dør

De unge 'millenials' tør ikke tage chancer. De bliver hjemme i stedet for at mødes og knalde.
Foto: MEGA

Det står værre til med ungdommen, end vi troede. For ikke nok med, at de unge aldrig løsriver sig fra deres mobiltelefon, så er de også mindre seksuelt aktive. Og det på trods af en massiv eksponering af seksuelle aktiviteter i medierne.

Og tendensen har stået på et stykke tid. 2018 var således det år til dato, hvor færrest unge engagerede sig i seksuelt samkvem med andre unge. Det fremgår af data fra General Society, some er blevet analyseret af Washington Post.

Blandt de faktorer, der ødelægger de unges sexliv, er stress, tidnød og manglende energi.

Helt generelt skyldes det dog langt hen ad vejen, at de unge er bange for at tage chancer. Og sex er en chance, fortæller økonom og forfatter Allison Schrager til avisen The Independent.

Hun har skrevet bogen ‘An Economist Walks into a Brothel: And Other Unexpected Places to Understand Risk’

Og den mest risikofri handling er i al sin enkelthed aldrig at gå uden for en dør. Man kan med andre ord sidde i tryghed derhjemme med sine streamingtjenester i stedet for at gå ud og tage en chance og møde nye mennesker.

’Nu kan alle leve et liv, der kan føles underholdende, uden at tage chancen og forlade hjemmet,’ lyder det i bogen.

Det er ligeledes en risiko for dit trygge liv, hvis du bliver forelsket, og der er masser af risici forbundet med opstart af et forhold.

Ifølge statistikker foretaget af OKCupid, så efterspørger de unge faktisk i højere grad kærlighed end blot et hurtigt knald end ældre generationer. Og end tidligere generationer i samme alder. Da de blev spurgt, om kærlighed eller sex virkede mest interessant, svarede de såkaldte millenials for 79 procent af kvindernes vedkommende og 61 procent af mændene, at kærlighed var mest attråværdigt. For generationen, der blev født fra midthalvfemserne og frem var henholdsvis 61 procent af kvinderne og 62 procent af mændene, der foretrak kærlighed over sex.

Sponsoreret indhold