Sex: Her er de mest populære forbudte lyster

Foto: All Over

Engang var sex ikke noget man talte alt for meget om.

Det betød, at det var meget svært at vide, om man delte sine fantasier med andre, eller om man skulle føle sig helt unormal, hvis man for eksempel tændte på at få et smæk bagi.

I dag er der langt mere åbenhed om tingene, og når selv det mest røvsyge provinssupermarked forhandler E.L. James' bøger om det sadomasochistiske forhold mellem en ung kvinde og en milliardær, er sluserne for alvor sat på vid gab.

Men hvilke særlige lyster er det så, vi har? Det kan vi allesammen blive klogere på ved at tage et kig på en undersøgelse, der er blevet publiuceret i The Journal of Sex Research. Og ifølge den har halvdelen af os fantasier, der rækker ud over det 'normale' - hvilket med andre ord måske ikke er så unormalt endda.

En tredjedel af os har også handlet på fantasierne ved mindst en lejlighed. I hvert fald hvis man kan sammenligne os med de 1.040 canadiere, der deltog i undersøgelsen.

Ud af de fire feticher, der blev angivet, var de fire af dem overraskende almindelige. De otte var voyeurisme, exhibitionisme, frotteurisme, masochisme, sadisme, fetishisme og transvestisme.

Den klart mest populære var voyeurisme. Det er når du tænder på at betragte andre personer i seksuelle situationer, uden at de ved det. Hele 35 procent af mændene og kvinderne i undersøgelsen blev opstemt af det.

26 procent var fetichister og blev således liderlige af objekter, mens det samme antal var til frotterisme, hvilket indebærer at gnide sine kønsdele op ad en person, der ikke har sagt ja til handlingen.

En femtedel blev opstemt af smerte og kom dermed i masochistkategorien.

- Samlet set var 45,6 procent af de undersøgte interesseret i mindst en form for seksuel adfærd, som betragtes som unormal, mens en tredjedel havde udlevet dem mindst en gang, siger undersøgelsesleder Christian Joyal i artiklen.

- Det betyder, at vi har brug for at vide, hvad der er normal seksuel praksis, før vi etablerer en lovlig seksuel inderesse som en anomali.

Køb glidecreme her

Generelt havde mændene flere specielle fantasier end kvinderne, men begge var lige interesseret i fetichisme og masochisme.

- Men de kvinder, der tændte på seksuel underkastelse, havde mere varierede seksuelle interesser og meldte om større tilfredshed med deres sexliv. Således er underkastelse ikke en unormal interesse, lyder det fra Christian Joyal.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close