Det frække10. august 2015

Sådan undgår du at det første knald bliver en katastrofe

Første gang med en ny partner kan godt blive akavet. Sexolog giver gode råd til godt knald
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sex_foerste_gang_aop.jpg
 All Over Press

For nogle har der været lagt i ovnen til det i ugevis, mens det for andre kun er et spørgsmål om få timer fra diskotek til dyneroderi. Uanset hvad gælder det dog om at gøre så godt et indtryk som muligt og at gøre det dejligt for både sig selv og den nye sengepartner.

Men nervøsitet eller manglende omtanke gør, at mange dummer sig første gang og efterlader et lidet positivt indtryk, der måske forhindrer, at der overhovedet bliver en anden gang.

Som mand er det vigtigste overhovedet at være opmærksom og aflæse partnerens signaler, fortæller sexolog og journalist Sara Skaarup.

- Aflæs hendes krop og hendes ansigt. Bliver du inviteret nærmere og nærmere? Smiler hun? Giver hun dejlige lyde fra sig? Man skal være super tålmodig. Alt hvad der er værd at gøre, skal man gøre ordentligt. Og det tager tid – med mindre naturligvis man bare farer på hinanden i passion.

Sara Skaarup anbefaler, at man er forholdsvis ædru, hvis det første knald skal blive mindeværdigt på den gode måde. Det er fint med et glas vin til maden. Men ikke mere end det, da man ellers ikke er helt skarp på det, der foregår.

- Man får de bedste møder ud af at være ved fuld bevidsthed. Mange første gange med en ny partner bliver ret kiksede, netop fordi man havde drukket for meget, vurderer sexologen.

Hvis man som mand er ekstremt nervøs for, om man kan slå til, bør man sige det til kvinden. Dermed afmonterer man spændingen ved måske at sige: ’Jeg er så vild med dig, at jeg ikke engang kan få den op at stå.’ Sig hvad du er bange for. Og er hun en ordentlig pige, så løber hun ikke væk.

Hvis man så alligevel ikke kan få rejsning, så skal man fjerne fokus fra pikken og i stedet koncentrere sig om at gøre det dejligt for kvinden.

Gå ikke direkte i dåsen
Den største faldgrube for en mand er dog at fare for hurtigt frem til det mest intime område på kvindekroppen.

- Første gang du er intim med en kvinde, så giver du et vigtigt indtryk af dig selv som elsker. Så gør nu dig selv den tjeneste, at lade være med at fare direkte i dåsen. Det er sgu så dumt. Betjen nu de andre dele først. De fleste kan finde ud af at lege lidt med brysterne først. Men føl og leg med HELE kroppen. Så kan man altid komme til alt det andet. Sæt hende i fokus, understreger Sara Skaarup, der også minder om, at man som mand skal spille med åbne kort.

- Rigtigt mange mænd ved ikke, at mange kvinder tolker en seksuel begivenhed som en følelsesmæssig begivenhed. Hvis du bare har lyst til at få noget på den dumme, og du bare troede, at det var noget, I legede, så skal du ikke give hende romantiske forventninger. For det øjeblik I går i seng sammen, så vil mange kvinder begynde at føle sig tilknyttet til dig. Du skal ikke begynde at sige alt for søde ting til hende, hvis du ikke er ude efter mere. Sig for eksempel, at det var det bedste one night stand, du har haft. Lad være med at sige, ’Jeg kommer til at savne dig’. Vær klar på, om det er kærestepotentiale eller noget andet. Lad hende det vide fra starten.

Som kvinde står man med andre udfordringer i forbindelse med det første knald med en ny partner.

- Kvinder er ikke altid så gode til at vise, om de kan lide det, der foregår. At lave søstjernen er et ’no go’ - altså at lægge sig ned på ryggen med arme og ben til siden og bare vente på betjening. Giv ham noget at gå efter. Vis tydelige signaler, og sig eventuelt, om det er dejligt, eller om det skal være lidt blidere.

- Vær udtryksfuld. Lad ham vide, at hvis han tager skjorten af eller holder dig på en særlig måde, at det er fedt. At han er lækker. Giv ham noget igen. Det er ikke kun mandens ansvar, at det bliver godt. Vær en aktiv elskerinde, tilråder Sara Skaarup.

Sponsoreret indhold