Det frække10. februar 2017

Sådan ændrer din mis sig med alderen

Det sker store forandringer i din skede, efterhånden som din krop ældes
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/farlig_sex_0.jpg
 Foto: All Over

Du kan lige så indse det: Du bliver aldrig yngre. Og det gør din krop heller ikke. Og det er ikke kun de små rynker ved øjnene og halsen, mormorarmene og brysternes langsomme, men sikre vej nedad, der påvirkes.

Det gør dit mest intime område også. Vi har før skrevet, hvad der sker med en penis, når en mand ældes, men faktisk ændrer din vagina sig endnu mere.

[node:aller-related-content]

Blandt andet rammes cirka halvdelen af alle kvinder i overgangsalderen af vaginal atrofi og hele 70 procent i tiden efter.

Det betyder i praksis, at skedevæggene bliver tyndere og mindre fleksible, ligesom du bliver mindre våd og lettere får inflammationer. Det skyldes et nedsat østrogenniveau. Det kan helt generelt få skeden til at føles tør, snæver og kløende.

[node:aller-related-content]

Ligeledes bliver dine bækkenbundsmuskler også svagere, hvilket kan medføre inkontinens.

Selve udseendet vil også ændre sig på grund af det stadig svindende niveau af kollagen, der hos unge mennesker er det, der bevarer hudens spændstighed. Det kan betyde mindre svulmende skamlæber, der også kan begynde at hænge me

Alt dette til trods oplever mange kvinder, at deres sexliv bliver bedre med alderen. Og det bør dit også blive, hvis du ellers lytter til sundhedsekspert Samantha Evans, der i en artikel i Daily Star gør os klogere på kvinders underliv.

Hun foreslår nemlig følgende

  1. Brug glidecreme.

Det giver ikke blot en rarere fornemmelse udanset, om du er sammen med en mand eller et stykke legetøj, de kan også indeholde østrogen, som hjælper med at læge de særligt følsomme områder af skedevæggen. Undgå alt med parabener og glycerin.

Find den rette glidecreme her

  1. Onaner regelmæssigt

Hvis du gør det jævnligt, kan du hjælpe med at holde din mis ung. Det vil nemlig stimulere dig til at producere naturlig væske. En slim vibrator kan også afhjælpe følelsen af snæverhed ved at motionere vævet, så det bliver mere elastisk. Det kan gøre forskellen i forhold til, om du kan få orgasme eller ej.

Find det rette legetøj her

  1. Mere forspil

Det kan ikke siges ofte nok. Forspil, forspil og atter forspil. For mange kvinder (og visse mænd) er det næsten det allerbedste ved sex. Desuden er det også godt for din vagina, da det vil få dine Bartholins kirtler til at producere mere naturlig ’glidecreme’ og gøre dig mere ophidset.

Find de bedste og frækkeste tilbud til kvinder her

Sponsoreret indhold