Det frække19. juni 2019

Så meget overvurderer mænd deres evner til at give en kvinde orgasme

Se hvor mange mænd, der fejlagtigt tror, at de har givet deres kvinde en orgasme.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/trist_kvinde.jpg
 Foto: MEGA

Hvor svært kan det være, tænker mange mænd nok. De har jo set i film, hvordan kvinder vrider sig i den ene mere voldsomme orgasme efter den anden, blot manden hiver sjoveren frem. Men virkeligheden er en anden. For der er stor forskel på, hvor ofte mænd tror, deres partner får orgasme, og hvor ofte kvinder rent faktisk opnår en sådan.

Denne giver dig en g-punktsorgasme

Det har måske tidligere været en slet skjult sandhed, men nu har vi også videnskabens ord for, at det er tilfældet.

For i en undersøgelse, der er publiceret i Journal of Sexual Medicine, fremgår det, at der er stor inkonsistens mellem antallet af orgasmer, som manden tror, han har givet sin kone, og antallet af orgasmer, konen rent faktisk har fået.

Således undersøgte et forskerteam på Brigham Young University 1683 nygifte, heteroseksuelle par, og resultatet var ikke opløftende.

For hele 43 procent af mændene troede nemlig, at deres koner fik orgasme, mens det ikke var tilfældet.

Mændene opnåede i øvrigt selv en orgasme i 87 procent af tilfældene, mens det kun gjaldt for 49 procent af kvinderne.

  • Vi har et par bud på, hvorfor der er så store misforståelser mellem kønnene. Når en ægtemand overopfatter, hvor ofte hun får orgasme, så faker hun måske en orgasme, fordi hun håber, at han bliver mere tilfreds med oplevelsen, siger forskningsleder Nathan Leaonhardt til IFLScience.

  • Når han så undervurderer, hvor ofte hun får orgasme, så har hun måske ikke været ærlig om, om hun fik orgasme eller ej, og så er manden overladt til gætterier.

Så det handler tilsyneladende ikke blot om, at mænd ikke forstår deres koner, men også om dårlig kommunikation.

  • Hvis begge partnere har det godt med deres egen seksualitet og kan finde ud af at kommunikere, hvad de føler, så vil kvinder oftere opnå orgasme, og begge parter vil sandsynligvis opleve større seksuel tilfredsstillelse, lyder det fra forskningslederen.

Dr. Laurie Mintz mener dog ikke, at det kun handler om kommunikation mellem mand og kvinde. Hun siger, at problemet skal løftes op på et kulturelt plan.

Her er der orgasmer til jer begge

  • Den afgørende grund til misforholdet mellem mænds og kvinders orgasmer – og det er ikke den eneste – handler om vores kulturelle ignorance i forhold til klitoris, siger forfatteren til bogen ’Becoming Cliterate: Why orgasm equality matters’.

Sponsoreret indhold