Opfindelsen af dildoen

Foto: shutterstock

Sexlegetøj er i dag noget de fleste kvinder har, men sådan har det ikke altid været. Din bedstemor har sikkert måttet klare sig med almindelig håndkraft. Læs med her og få historien om dildoens oprindelse, og tænk en ekstra gang over, hvad dine forgængere har måttet igennem, for at vi i dag kan fornøje os med vores vibrerende legesager.

Sexlegetøj går flere tusinde år tilbage

Hvis du tror, at dine tipoldemødre og andre kvindelige aner var fromme som lam, kan du godt tro om igen. Sexlegetøjets oprindelse går flere tusinde år tilbage, og de historiske fund afslører både kreativitet og lumre tanker hos vores kvindelige forfædre. Kvinder har til alle tider været lystne og liderlige, og det er der for så vidt ikke noget underligt i. Det underlige er derimod, at det har været tabubelagt til en sådan grad, at man har måttet spille syg eller komme på et andet skørt påfund, hvis man ønskede lidt sjov i de nedre regioner. Nutidens sexredskaber er heldigvis både brugervenlige og sikre at bruge, men det har krævet hårdt arbejde, kreative tanker og sandsynligvis et par elektriske stød for at nå til, hvor vi er i dag.

Dildoer af sten

I det gamle Rom lavede man dildoer af sten. Den stenhårde fallos var dels et symbol på held, men tegninger fra perioden afslører også, at disse oldgamle stykker sexlegetøj blev brugt som netop sexlegetøj i hjemmet.

I det 17. århundrede opfandt man en mere virkelighedstro kopi af pikken. En dildolignende genstand i elfenben, der kunne skilles og fyldes med olie eller honning og som simpelthen kunne fake en ejakulation. Således blev man ikke kun tilfredsstillet, men også smurt ind i honning.

Allerede i slutningen af 1700-tallet og begyndelsen af 1800-tallet blev verden introduceret for strap-on dildoer, som med en simpel snor blev spændt om livet. Dildoen var lavet i kanvas og sandsynligvis svær at
anvende i praksis. Har du set filmen Hysteria, har du sikkert set et lignende apparat. Stor, klodset og i 1890’erne kun at finde hos lægen og terapeuter, hvor kvinderne ventede på rad og række for at få tæmmet deres såkaldte hysteri.

Kvinderne stod i kø hos lægen for at få kureret hysteri, som var et samlet begreb for irritation, angst og forhøjet sexlyst. Med andre ord resultatet af, at kvinderne ikke blev seksuelt tilfredsstillet og dermed skøre i bolden. Lægerne mente, at tilstanden skyldtes en overbelastning af livmoderen, hvilket bedst kunne kureres med håndkraft. Lægerne eller sygeplejerskerne kunne derfor bruge op til en time på at afhjælpe problemet, indtil kvinden fik et hysterisk kropsligt anfald – det som vi i dag kalder for en orgasme.

Køb en stenhård dildo her

Den første klitorisvibrator

Med tiden begyndte lægerne at anvende forskelligt maskineri til at få tæmmet kvindernes lystige dele, da det simpelthen var for hårdt med håndkraft. Og det blev altså begyndelsen på sexlegetøjsæraen, hvor vi i dag har alverdens dippedutter og elektroniske stave til at hjælpe os af med “hysteriet”.

I perioden omkring 1900-tallet gik det endelig op for datidens “legetøjsproducenter”, at vibrationer på klitoris var noget, som fik kvinderne helt op at ringe. En elektromagnetisk vibrator sendte vibrationer til en rulle, som blev placeret ved klitoris, hvor kvinden modtog de elektriske impulser. I 1905 kom den første vibrator til hjemmebrug, flot camoufleret som massageapparat.

Massageapparatet lignede en hårtørrer, hvilket giver mening, da det også var designet af firmaet Barker, en producent af bl.a. hårtørrere. Apparatet var udstyret med forskellige massagehoveder til forskellige fornøjelser. I begyndelsen af 1900-tallet var det de færreste, der var udstyret med elektricitet, hvilket betød at nydelse primært var for de velstående – indtil Veedee opstod. Apparatet vibrerede ved hjælp af håndsving, og kunne bruges alene eller sammen med en partner. I 1950’erne var kom der også mere fokus på brugervenlighed, og vibratoren Niagara var således den første vibrator med mulighed for at justere vibrationerne. Vibratoren, der var 23 cm. lang og 20 cm. i omkreds, blev bl.a. anbefalet af Center for Good Housekeeping.

Up to date

Kaninen, som enhver moderne kvinde bør kende, blev for alvor gjort berømt i slutningen af 90’erne, da Charlotte i Sex & the City blev direkte afhængig. Og faktisk ikke så underligt, da den tilgodeser hver en afkrog i de nedre regioner. The Rabbit er i dag verdens bedst sælgende sexlegetøj. Og serien var også med til at afmystificere dét at eje sexlegetøj Ord som “rabbit” og “dildo” blev en del af enhver kvindes ordforråd, og dildoparties i de små hjem blev mere og mere populære.

Køb en Rabbit-vibrator her

Sexlegetøjet udvikler sig og bliver mere avanceret, og du kan nu både få cykelsadler med indbyggede vibrationer samt vibratorer, der rocker i takt med tonerne fra iTunes. Der er ikke noget i fremtidens verden, der ikke kan sættes et “i” foran – og det gælder selvfølgelig også vibratorer. iGasm er et almindeligt æg, der sættes til din mp3-afspiller og vibrerer i takt til tonerne. Et uforudsigeligt stykke legetøj, der lægger op til drillerier.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close