Det frække10. november 2015

Nu er det alvor: Klimaforandringerne kan gå ud over dit sexliv

GYS: Mere global opvarmning kan betyde mindre sex
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/klimasex.jpg
 All Over Press

Det kan godt være, at du har svært ved at motivere dig selv til at slukke lyset, købe en mindre bil eller droppe oksekødet, når du hører eksperterne tale om de globale konsekvenser af dine handlinger.

Men måske lytter du med en ekstra gang, når du får at vide, at den globale opvarmning kan gå ud over dit sexliv.

Helt grundlæggende er tesen i udgivelsen ‘Maybe next month? Temperature shocks, climate change and dynamic adjustments in birth rates’ foretaget af amerikanske National Bureau of Economic Research, at vi laver flere børn, når der er køligere.

Det er med andre ord ikke nogen ren tilfældighed, at der er flere fødsler i marts og september.

For de vigtigste faktorer i forhold til at blive gravid er ferie og køligt vejr - og ligeledes for at knalde i det hele taget.

Saml masser af udstyr til mindre sexlystne tider på Sinful.dk.

I USA dyrkes der således mere sex i juleferien, hvorfor ungerne kommer i hobetal ni måneder efter.

Det er dog klart, at disse faktorer afgøres af, hvor i verden vi er. Nu er vi sjældent i fare for ekstrem varme på vore breddegrader, men det kan have stor betydning i eksempelvis Australien eller i Sydeuropa.

Høje varmegrader får testosteronniveauet til at falde hos mænd ligesom sædkvaliteten daler. Det kan også forstyrre kvindens cyklus og ægløsning.

Tallene kan endda aflæses I data fra 1931-2010, hvor hedebølger gav færre babyer ni måneder efter.

Aircondition i varme lande er ikke løsningen. For det øgede elektricitetsforbrug giver større udledning af Co2, og så er vi tilbage ved det oprindelige problem.

Men lad os satse på, at der endnu går en del år, før der bliver så varmt i Danmark, at det går ud over vores sexliv. Og det er i det hele taget næppe et problem på denne årstid.

Så der er ingen undskyldning for ikke at knalde løs i den kolde vintertid.

Og selvom Danmark ikke er i farezonen, er der stadig masser af grund til at øge temperaturen i soveværelset med lækkert sexlegetøj.

Sponsoreret indhold