Her er den nye bluetooth-tampon

Foto: http://www.trackmyflow.com/

Vi lever i sandhed i digitaliseringens tidsalder. Og selv de ting, man aldrig nogensinde havde forestillet sig skulle blive omfattet af teknologi, bliver til nuller og ettaller i sindrige it-systemer.

VINTERUDSALG: Spar op til 60 procent på sexlegetøj og lingeri

Blandt andet har Amanda Brief og Jacob McEntire designet en tampon, som selv kan fortælle dig, når den skal skiftes.

Tanken er, at du dermed kan undgå, at din blødning ikke risikerer at overstige tamponens sugeevne, så du i god tid kan nå at skifte, inden oversvømmelsen er en realitet.

Opfindelsen, der fungerer via bluetooth, bruger en monitor på størrelse med et lommespejl, som så påsættes brugerens bælte med en clips.

 Monitoren forbindes med den smarte my.Flow-tampon med en snor, der er en del længere end en normal tamponsnor.

Køb Joydivision Soft-tamponer her hos Sinful

Så for at bruge den, skal kvinden altså indsætte tamponen og sætte clipsen fast i bæltet og derefter forbinde den med sin telefon via en app.

Den fortæller dig så, hvor meget blod tamponen har opsamlet, og hvornår det er tid til at skifte den.

Tamponen udsender altså ikke noget ledningsfrit signal inde fra din krop. Din telefon kommunikerer med den smarte bælteclips med et signal, der er meget svagere end den fra en smartphone, oplyser folkene bag my Flow, der har søgt crowdfunding til projektet.

  • Som det er nu, kan du ikke tjekke, hvor meget tamponen er fyldt, fordi den er inde i dig. Så mange mennesker gruer for at tage den ud for tidligt, hvilket ikke blot er spild, men også ret fysisk ubehageligt, siger Amanda Brief om opfindelsen.

Hun har sammen med en anden kvinde testet den gennem længere tid, og at det viste sig også at være spændende at følge indholdet.

Produktet kan ifølge avisen Daily Star også fortælle kvinden, hvornår hendes menstruation skal starte, og hvilke dage den er kraftigst.

Kritikere frygter dog, at bluetooth-apparatet kan hackes.

Se video om my.Flow herunder

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close