Her er 5 sex-faldgruber - er du faldet i?

Foto: Shutterstock - Skrevet af Pernille Lewinski Kofoed og Lene Byriel

Er du en død fisk, når du har sex, er dirty talk slet ikke en mulighed for dig, eller har du rask glemt alt om de erogene zoner på din partner? Her får du de 5 hyppigste sex-faldgruber – og masser af gode ideer til, hvad du kan gøre for ikke at falde i dem. Vi har har haft fat i Rikke Thuesen der er sexolog, og Tidens Kvinders læsere, for at få råd mod faldgruberne.

1) Du er en død fisk i sengen

Vi er tit bange for at give os helt hen under sex eller orgasme, ganske enkelt fordi det er sådan vi er opdraget til at være - søde, pæne piger der ikke er vulgære. Kvinder oplever derfor ofte, at vi bliver lidt passive og hæmmet i sengen, og det er manden der får lov til at styre det hele. Men alle kan lide at føle sig begæret, og vi vil gerne mærke at vores partner tænder på os, og hvis du ikke tør tage styringen kan din partner tro, at du slet ikke tænder på ham.

Sexologens råd: Lad det være dig der tager initiativ. Sæt dig på ham, og sig at du vil ham, lige nu! Lad det være ham der kan være passiv og læne sig tilbage, og nyde showet.

Læsernes råd:

Jeg er temmelig genert, og min mand har sagt flere gange at han ville ønske jeg var mere dominerende i sengen - men jeg er bare ikke særlig god til det. Vi blev fulde med nogle venner en weekend, og efter alle var gået fortsatte vi med at spille drukspil. Han sagde at vinderen skulle bestemme hvad der skulle ske i sengen, og det var jeg frisk på. Ikke overraskende var det mig der vandt, og så måtte jeg jo altså til det - det var blevet min tur. Det var en grænse der skulle overskrides, det med at tage styringen og sige hvad det var jeg ville. Men overraskende nok tændte det os begge.
Sille, 26 år

2) Du er bange for at snakke frækt

Du skal ikke være bange for at udtrykke dig under sex; lidt stønnen og et par frække ord er kun godt, men du skal ikke føle dig presset. Det er forskelligt om man er til fræk snak, og hvis det føles alt for unaturligt for dig, så drop det, da det kan hæmme din seksualitet mere end den gavner sexlivet.

Sexologens råd: Gode orgasmer er bundet op på bevægelser og lyd, men hvis det ikke falder dig naturligt, så få en leg ud af det. Prøv at aftale, at i en dag skal forsøge at stønne som en leg. Når du har prøvet det på en sjov måde, har du overvundet en grænse og så vil det ikke føles så skræmmende når I når til sengen. Du kan også spørge din partner, om fræk snak er noget han godt kan lide - måske synes han slet ikke at det er så frækt som du havde gået og troet, eller måske tænder han helt vildt på det. Giv det er forsøg, hvis du har lyst.

Få inspiration af disse frække bøger

Læsernes råd:

Min elsker tænder på, at jeg snakker til ham under sex, og jeg synes selv jeg er god til at udtrykke lyst og ophidselse, men primært i form af lyde. Han vil gerne have noget mere af "Giv mig din store pik, nu!" osv. Det falder dog ikke mig helt naturligt, og jeg har virkelig ikke kunne få mig selv til at sige sådan noget. Jeg læste dog et tip om at man kunne øve sig på det når man var hjemme uden ham - det prøvede jeg da jeg onanerede. Man føler sig lidt dum når man plabrer frække ord ud i ingenting, men nu fik jeg det gjort, og det bliver altså nemmere. Jeg er overrasket over, at det faktisk tænder mig lidt. Næste gang vi har sex vil jeg prøve mine nye tale-talenter af.
Sara S

3) Du er ikke tilfreds med din krop

Bryster der hænger, buttede lår og strækmærker på kroppen. Blandt de største problemer i parforholdet finder man kvinders syn på deres krop. Kroppen ændrer sig naturligt i takt med man ældes og får børn, men på de fleste bryder sig ikke om deres egen krop ligemeget hvor store, små, solbrune eller veltrænede de nu engang er.
Sexologens råd: Find et spejl og placer dig foran det. Kig på kroppen, og tænkt kærligt om det du egnetlig ikke synes er dine bedste træk. Fokuser i stedet for på det du synes fungerer. Lad dig selv vide at du er smuk, og fortsæt med det. Din underbevidsthed vil begynde at tro på det. Du kan også prøve noget lækkert undertøj eller en chemise under sex, som fremhæver det på kroppen du synes bedst om.

Læsernes råd:

Jeg har aldrig kunne acceptere min krop, og bare det at kunne se mig i spejlet og undgå at tænke grimme ting, har taget lang tid. Jeg har aldrig forstået, hvorfor min mand kan lide det han ser, men vi har været sammen i 3 år - så noget må der være. Han siger generelt ikke så meget, men af og til fortæller han mig at jeg er rigtig dejlig. Jeg er ikke så god til at tage det til mig. Vi snakkede om det og han blev overrasket over, at det betød meget for mig at jeg fik det at vide af ham. Så nu er aftalen at han siger det oftere og er mere konkret såsom, at jeg har nogle dejlige, bløde bryster. Det gentager jeg inde i mig selv - det lyder dumt, men det fungerer.

Føl dig selvsikker i dette lækre lingeri. Der er til alle dejlige kvinder i alle størrelser og former.

Jomfruen, Køge

4) Du glemmer de erogene zoner på ham

alle mænd er vilde med, at vi rører ved, og giver opmærksomhed til hans penis. Så føler han sig maskulin og magtfuld. Men der findes andre steder på hans krop som er værd at udforske - prøv at slikke hans brystvorter, et kys på halsen, et blidt pust i øret og lidt lette kildrende fingre langs hans inderlår.

Sexologens råd: Snak om hvad han godt kan lide, på en måde så du ikke føler at du bliver kritiseret, eller bliver bange for at gøre noget som han ikke vil kunne lide - og test det i fællesskab.

Brug lækkert legetøj på din fyr

Læsernes råd:

For nogle år tilbage var jeg så heldig at få en elsker der var super god til at fortælle hvad han var vild med. På den måde lærte jeg, at der er andre steder at røre ved end bare hans penis. Min nuværende kæreste taler ikke lige så åbent når det kommer til sex, så det fungerede ikke det med at bede ham fortælle hvad han kunne lide. Jeg fandt også ud af, at det min forhenværende elsker var vild med, ikke var et hit hos min nuværende kæreste.

Nu prøver jeg, hver gang vi har sex, at teste en ny ting af. Den ene aften var det hans brystvorter, så var det mellemkødet, nosserne osv. Jeg betragter hans reaktion, og på den måde lærer jeg hvordan hans krops "landkort" er. En sidegevinst til det er, at han også tør røre mig nye steder, så det er gevinst for os begge.
Kajsa P.

5) Du er mere mor end kæreste

Som en ny mor bliver det meste af dit behov for fysisk nærhed dækket gennem dit barn, derfor bliver sexlysten mindre. Forandringen i kroppen betyder også, at du ikke længere har den helt samme kontakt med din krop og du føler mere din krop er et værktøj, end et seksuelt væsen.

Sexologens råd: Opprioriter det fysiske nærvær, og brug tid på at kysse hinanden, kramme hinanden og bare det at ligge i ske. Prøv også at forkæle dig selv med nyt og lækkert undertøj, et frisk lag neglelak og en god, lækker lotion til kroppen. På den måde kan du booste din selvtillid som kvinde, og føle dig mere attraktiv.

Læsernes råd:

Da barn nummer to var kommet, orkede jeg ikke længere at gøre mig lækker selvom jeg godt vidste, at de udvaskede t-shirts og plettede natbukser nok ikke tændte min kæreste super meget. Jeg var også frustreret over, at vores sexliv nærmest var forsvundet. Jeg klagede min nød til en veninde der er single, og hun fik den idé, at min kæreste skulle passe børnene en aften, hvor jeg så tog til venindeaften hos hende. Hun havde lavet et fantastisk skumbad og der var lagt op til hårkur, ansigtsmaske og manicure tilsat hvidvin. Det var max spa forkælelse og venindehygge, og for første gang i lang tid følte jeg mig feminin og lækker da jeg kom hjem igen.

Vinen og aftenen fik mig i en speciel stemning, og det resulterede i, at min kæreste og jeg kastede os over hinanden og havde sex i flere timer. Den succes har vi gentaget et par gange nu, og alle parter nyder det - inklusiv min veninde.

Nanna, Rødovre.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close