Folk der kan planlægge har bedre sex

Foto: All Over

Det virker ved første øjekast usandsynligt. At folk med gode planlægningsevner skulle få mere ud af sex. For hvis der er noget, de fleste par, som har været sammen i mange år kan genkende, så er det, at faste og planlagte tidsrum beregnet til sex i høj grad kan være med til at dræbe spontaniteten og lysten.

GIV HAM EN FANTATISK FRÆK OPLEVELSE MED DETTE LINGERI <3 (sponsoreret link)

Men det er nu heller ikke sådan, at du skal sætte sine hyrdetimer ind i et Excelark eller for den sags skyld lade en alarm gå på din telefon, når det er tid. For undersøgelsen, som for nylig er blevet publiceret i The Journal of Sex Research

Peger altså på, at de personer, der er gode til at planlægge forud, også oplever bedre sex end de, der har en mere løs tilgang til livet.

Undersøgelsen viste, at de personer, der er effektive, målrettede, disciplinerede og tilregnelige, havde større chance for at føle sig seksuelt tilfredsstillet end de, der i højere grad tager livet, som det kommer.

Planlæg bedre - køb en lækker vibrator allerede nu, mens der er udsalg, og hav den klar ;-) (sponsoreret link)

I praksis interviewede man 966 primært heteroseksuelle par om kvaliteten af deres sexliv, og hvordan de ville beskrive deres personlighed.

Grundlæggende lød konklusionen, at de mest samvittighedsfulde mennesker lukrerede på en højere grad af seksuel tilfredshed i livet. De allermest tilfredse var de heteroseksuelle kvinder, hvis mænd var meget samvittighedsfulde. I studiet angives det, at det formentlig har at gøre med, at de mænd, der er grundige og pligtopfyldende også gjorde mere ud af at tilfredsstille deres partnere i sengen.

 Ligeledes var det en fordel at kunne planlægge, fordi det handlede om bedre kommunikation i forholdet.

  • Det er særligt nyttigt at være samvittghedsfuld, når det kommer til at lægge en indsats i et tilfredsstillende sexliv. Også når det gælder ens evne til at kunne udskyde sine egne behov og interesser for at fokusere på at løse et seksuelt problem inden for et længerevarende forhold, siger undersøgelsens hovedforfatter Julia Velten.

Om det har nogen betydning, at undersøgelsen er foretaget ved det tyske Ruhr Universitet i Bochum og således er skulle være særligt knyttet til tyskerne særlige evner inden for planlægning og effektivitet, skal vi lade stå usagt ...

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close