Det frække2. september 2016

Fået en kønssygdom? Her er fem undskyldninger du kan bruge

Du skal aldrig stå ved dine dumheder. Især ikke hvis det kan koste dig dit parforhold. Derfor får du her fem gangbare undskyldninger, du kan bruge over for kæresten, hvis du har fået en kønssygdom. Tag endelig en ven, der har fået en kønssygdom og har hårdt brug for hjælp
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/std.jpg
 Foto: All Over

Det er et rædselsscenarie for de fleste af os. Den ene gang, du faldt i og kom til at lade ham fyren fra marketing tage dig i kopirummet til sommerfesten, var også den ene gang, hvor du glemte at beskytte dig med et kondom. Og få uger efter kom gevinsten. En grim overraskelse ved navn klamydia, Gonorré eller måske endda smitsom leverbetændelse.

Og ikke nok med, at du skal til lægen og have medicin, så er du også nødt til at fortælle det til din partner. For hvad nu, hvis du i mellemtiden har smittet ham?

Men her på SE og HØR tager vi opgaven alvorligt og vil derfor i forbrugeroplysningens ædle navn hjælpe dig med nogle undskyldninger, der kan redde dit parforhold.

For man kan altså også få en seksuelt overført sygdom uden at have haft sex.

Køb sikre kondomer her

[node:aller-related-content]

Undskyldning 1. Jeg var i solariet
Det er er klart problem, hvis din hud er aldeles ligbleg. Men overvej alligevel en tur i solcenteret, hvor du rent teoretisk kan hente en omgang herpes eller HPV. De kan begge overføres flere steder fra kroppen. Det varme, fugtige miljø er et paradis for bakterier. Du skal dog ikke frygte det, hvis du går til et sted, hvor du har tillid til hygiejnen. Derfor – sørg for at bruge et lusket sted til undskyldning.

Undskyldning 2. Jeg gav bare ham med skægget et kram
Det er ekstremt sjældent, men der er faktisk en meget lille risiko for, at overføre både herpes og fladlus gennem skæg. For eksempel hvis mandens skæg har været i kontakt med en anden persons kønsdele.

Undskyldning 3. Jeg lånte min venindes barberskraber
Din hud er sårbar – særligt i kønsområdet, og du kan derfor overføre sygdomme i de små rifter, der kan opstå. Helt generelt er du ekstra udsat for seksuelt overførte sygdomme, når du barberer dine kønsdele, fordi det skader din hud. Fladlus er naturligvis undtaget.

Sørg for sikker barbering her

Undskyldning 4. Jeg fik voksbehandlet min mis
En nylig undersøgelse viser, at der er en sammenhæng mellem en brasiliansk voksbehandling og såkaldte vandvorter eller mollusker. Ligeledes øger det din risiko for at få herpes og kønsvorter.

Undskyldning 5. Jeg lånte bare min venindes håndklæde
Fugt og varme er en god grobund for mange slags bakterier. Også nogle af dem, der kan udvikle sig til kønssygdomme – heriblandt Trichomonas infektion, der er forårsaget af en lille parasit, der kan lave uden for kroppen i op til 45 minutter.

Sponsoreret indhold