Det frække 13. marts 2016

Er denne hverdagsting voldsomt sexistisk?

Er dine emojis i virkeligheden kvindeundertrykkende?
(Foto: Youtube)

Er de klassiske emojis på din telefon strengt sexistiske?

Det mener i hvert fald en række piger, som ikke føler, at kønnene er ligeværdigt repræsenteret, når de scroller gennem de mange forskellige symboler. 

Det er budskabet i en film sponsoreret af Always, hvor flere teenagepiger mener, at de fleste emojis med piger og kvinder understøtter en opfattelse af, at kvinder altid er prinsesser, der får lavet negle eller danser med kaninører.

I videoen #LikeAGirl bliver piger spurgt om deres oplevelser med emojis, og om de føler sig repræsenteret af dem. Og ligeledes hvordan det modsatte køn blev repræsenteret.

Find masser af spændende sexlegetøj til den stærke (og nysgerrige) kvinde

Og som en af dem siger: Der er ingen professionelle piger, med mindre du medregner at være en brud som en profession.

[node:aller-related-content]

Som dreng kan du derimod både klatre på klipper, køre på cykel og spille basketball.

Flere af kvinderne efterspurgte kvindelige emojis, der var politifolk eller advokater.

Måske er det ikke præcis, hvad feministerne mener - men med et sexet politikostume fra Sexshop.dk, kan du i hvert fald udleve din handlekraftige kvinde i sengen

Ifølge Always-undersøgelsen mente 48 procent af kvinderne, at telefonens emojis kun viser stereotyper af kvinder, mens hele 70 procent ville se stærke, handlekraftige kvinde-emojis.

Filmen er skabt af dokumentarist og feminist Lucy Walker, der holder fast i, at samfundet fastholder kvinder i gammeldags kønsroller.

- Som en, der har læst sociolingvistik, kender jeg konsekvensen for piger af selv de tilsyneladende mest uskyldige sproglige valg.

- Det var så interessant at høre disse piger tale om emojis og forstå, hvordan deres valgmuligheder subtilt forstærker de sociale stereotyper og begrænsninger, de står overfor hver dag, siger hun til den britiske avis Daily Mail.

Find alt det bedste sexlegetøj til både kvinder og mænd på Sinful.dk

Tag selv et kig på din telefon og svar så på dette spørgsmål.

Sponsoreret indhold