Det frække28. september 2015

Derfor gør tømmermænd dig liderlig

Det er ren kemi, fortæller sexolog. Spørgsmålet er, om du giver efter …
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/toemmermaend_aop.jpg
 All Over Press

For nogle af os, er det næsten en besættelse. Eller en forbandelse. For gårsdagens druktur medfører nemlig ikke blot en slækket lønkonto og et akut behov for brusetabletter. For er du mand, er der også en vis sandsynlighed for, at du har brug for sex.

Og det er altså ikke kun dig og din syge tankegang, der er noget galt med. Det er ren kemi.

Vil du selv tilføre lidt god kemi til sexlivet? Find masser af udstyr på Sinful.dk.

For helt grundlæggende handler det om hormoner og alkoholens påvirkning af samme. Men mens alkohol får det seksuelt stimulerende kønshormon testosteron til at stige hos kvinderne og kan gøre dem mere opstemte under indtag, så er det omvendt for mændene, forklarer sexolog og parterapeut Amanda Lagoni.

- Her er mænd og kvinder – også - forskellige. Hos manden bliver produktionen af testosteron hæmmet ved indtagelse af alkohol. Biokemisk set er en mands sexdrive mindst, når han er mest beruset.

- Kroppen vil dagen derpå forsøge at udbedre skaderne fra alkoholen. Det gør den blandt andet ved producere et hormon kaldet LH (luteiniserende hormon). LH har til formål at stimulere produktionen af testosteron.

[node:aller-related-content]

- Som rusen aftager, og LH får fortalt testiklerne og binyrebarken, at de skal accelerere produktionen af testosteron, pumpes hormonet ud i blodet, og når man(d) vågner søndag formiddag, er den proces ofte på sit højeste, og man(d) vil opleve øget sexlyst, siger sexologen. Kvinden er til gengæld oftest udstyret med en mindre lever end mænd, og hun bruger længere tid på at omsætte alkoholen, hvilket gør hende mere tilbøjelig til at vågne med et stadigt forhøjet testosteronindhold i blodet, hvilket også kan medføre øget lyst.

Her kan du finde flere måder at give dit sexliv et ekstra plus.

- Men det er naturligvis afhængig af mængden af den indtagede alkohol, forbrænding osv, fortæller Amanda Lagoni.

I praksis vil det betyde, at tiden hvor mandens alkoholindtag er dampet ud af kroppen, og han er ved at restituere, og kvinden stadig er småberuset, er den perfekte cocktail til en liderlig morgen ...

Sponsoreret indhold