Det frække20. december 2016

Derfor gør et los i løgene så ondt i maven

Hvorfor skal det være så smertefuldt at skade testiklerne? Få svaret her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/pain_testies.jpg
 Foto: All Over

Der er en grund til, at fodboldspillere stiller sig med hænderne foran skridtet i stedet for ansigtet, når Cristiano Ronaldo eller for den sags skyld enhver anden frisparksskytte gør sig klar til at tyre bolden mod mål.

Og der er en grund til, at man i mange andre sportsgrene bruger skridtbeskytter, mens tænder, næse og knæ for lov at stå ubeskyttet.

Enhver mand forstår logikken bag. Enhver mand har nemlig i løbet af sit liv enten gledet ned med begge ben over et rækværk som knægt, fået en fodbold i kuglerne eller blot et velplaceret los fra en pige, der ikke helt vidste, hvad hun havde med at gøre – eller vidste det alt for godt.

Sådan får du en frækkere jul

Men hvorfor skal det være forbundet med en så voldsom smerte at skade testiklerne? Hvorfor skal det gøre så ondt i maven, at det både kan give kvalme og føre til decideret opkast?

Det har Youtuberen Simon Whistler sat sig for at forklare. Han er nemlig vært på Today I Found Out, hvor hverdagsting bliver forklaret på en måde, så vi alle kan forstå dem.

- Testiklerne bliver oprindelig dannet i bugen nær maven og nyrerne. Nerverne og blodårerne bliver stadig i dette område, selv når kuglerne er faldet ned (hvilket de skal hos enhver sund og rask dreng for at han skal kunne blive fertil).

Pas godt på dine ædlere dele. Brug kondom

- Så når en fyr bliver sparket i nosserne eller på anden vis får sine ædlere dele klemt, så går smerten fra hver testikel op i bughulen via den forbindelse, der indeholder hovednerven for hver testikel og så videre til rygsøjlen.

Hvad angår kvalmen, handler det om, at smerterne er så voldsomme, at en række andre nerver går I sympati med testikelsmerterne.

Klik her hvis du tænder på blid smerte

Og som en lille bonusoplysning til seerne oplyser Simon Whistler, at et voldsomt spark ikke blot kan skade mandens reproduktionsevner bestandigt, men også resultere i em amputation af den ramte testikel.

[node:aller-related-content]

Sponsoreret indhold