Det frække1. november 2015

Derfor er det frækt at klæde sig ud

Udklædning er ikke kun til Halloween og fastelavn. Leg med rollerne sammen med din partner og opdag nye, frække sider af hinanden
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kostumer_derfor.jpg
 All Over Press

Halloween er over os. Og det betyder, at både børn og voksne har fået en ekstra fastelavn. I disse dage afholdes således rigtig mange fester, hvor voksne iklæder sig frække kostumer, der mest af alt leder tankerne hen på den slags film, der i hvert fald ikke skal ses på arbejdet. Men hvorfor forholder det sig sådan? Hvorfor tænder vi på at klæde os ud – også i soveværelset?

- Udklædning hjælper en til at træde ind i en anden rolle og vise nogle andre sider af sig selv, som kan være svære at vise, når man er helt dagligdags klædt, fortæller psykolog og sexolog Vivi Hollænder til SE og HØR.

- Jeg forestiller mig, at et kostume også betyder noget for en skuespillers indlevelsesevne i en rolle. Det betyder nemlig noget for de mennesker, der arbejder i uniformer, at de træder ind fra den ene rolle til en anden. De bliver professionelle, når de eksempelvis tager deres politiuniform på. Det understøtter psyken, forklarer sexologen.

Find inspiration til hvilken rolle, du skal spille i soveværelset på Sinful.dk.

- Når vi taler sex, så får du en mulighed for at udtrykke nogle sider af dig selv, det kan være svært at sætte ord på. Der får man hjælp i kraft af påklædningen. Det er jo lettere, hvis man har lyst til at spille den seksuelle rolle som den lille skolepige, at man har det rigtige tøj på.

Når man så kigger på de mange onlinebutikker, der tilbyder frække kostumer, så noterer man sig ganske hurtigt, at der nogle generelle temaer, der går igen. Helt konkret er der således tale om stewardesser, sygeplejersker, stuepiger, eventyrpiger, skolepiger, politikvinder og superhelte.

- Disse erhverv har nogle indbyggede funktioner i sig, som kan understøtte den lyst, man nu har. Disse kostumer har meget med dominans og underkastelse at gøre. Der er jo også noget underkastelse i at ligge hjælpeløs og blive undersøgt af en lækker sygeplejerske, siger Vivi Hollænder og tilføjer:

- Tænk også Rødhætte og ulven. Hvem styrer, og hvem overgiver sig?

Find masser af kostumer, der kan peppe sexlivet op på Sinful.dk.

[node:aller-related-content]

En nyere tendens er burlesque og grotesque, hvor man så leger meget mere med at lave sine egne kostumer. Det handler meget om at udtrykke sig selv og sin seksualitet gennem sin påklædning, og nogle arbejder i månedsvis med disse kostumer.

- Her ser man meget mere fantasifulde kostumer end i pornoforretningerne. Dem tager man så med ud til store fester, der også er sexfester.

- Her leger man med kønnet. Man blander tingene. Blander det groteske med det glamourøse. Her kommer der knald på fantasien, fortæller Vivi Hollænder om den tiltagende tendens.

https://imgix.seoghoer.dk/fb_detfraekke_340.png
null

Sponsoreret indhold