Det frække22. maj 2024

Bitter kvinde: Han friede forkert til mig

Et uromantisk frieri gør kvinde grædefærdig og sorgfuld. Synes du hun overreagerer?
Friend zone concept with a man trying to kiss a woman and she rejecting him
Der kan være langt fra ideal til virkelighed, må kvinden erkende, da hendes kæreste frier på en uromantisk måde.
 FOTO: Colourbox.com

Er hun en forkælet kvinde, der stiller urimelige krav, som skyldes glansbilledromantik og planlægningsfetichisme?

Womanizer Pro40 Skuffer ALDRIG

Eller er kvindens store skuffelse over et småkikset friermål berettiget?

En skuffelse så voldsom, at hun har fortalt om den til Metro.

Døm selv.

Historien er som følger.

Den 35-årige kvinde, som kaldes Libby, tog til fest-, spille- og bryllupsbyen Las Vegas i USA med sin kæreste for at fejre deres 12-årsdag.

Parret har børn sammen, men har ventet med at blive forlovet og gift, fordi de ikke haft haft råd til et bryllup. Men efter hun har fået et godt job, begynder Libby at drømme store drømme, som blandt andet indebærer, at han skulle fri til hende på den havnefront, hvor de i sin tid mødtes.

Det var så ikke helt det, der skete.

På selve årsdagen sørgede hun for en middag på en fin og romantisk restaurant overfor det berømte Bellagio-springvand.

Der skete så heller ingenting.

Når du virkelig trænger til action: Sinful Magic Wand

Yoghurt

Men tilbage på hotelværelset med hver sin frozen yoghurt tog han sig så sammen:

'Da jeg skal til at sætte mig ned for at spise min is, siger han: ‘Jeg har prøvet at gøre det her hele dagen. Vil du gifte dig med mig?’ og giver mig ringen.'

'Min ring er slet ikke, som vi diskuterede. Det er en smuk ring, men den falder af min finger, og indfatningen til midterstenen er cirka to centimeter høj af en eller anden grund. Det krævede alt af mig den aften at lade være med at græde - siden da har jeg været fyldt med sorg,' jamrer Libby.

Den forbitrede amerikaner fortsætter sit klagesang:

'Jeg er vred over, at han for det første har været 12 år om at fri, og for det andet gør han aldrig noget, medmindre jeg holder ham i hånden og fortæller ham, hvad han skal gøre. Jeg styrer alt, og det her var den eneste ting, han skulle gøre på egen hånd. Kan han han overhiovedet finde af af noget ud mig? lyder det opgivende fra Libby, som dermed lægger sig i slipstrømmen af debatten om kvinder, som tynges af the mental load.

The mental load kan kort beskrives som al den mentale energi, som nogle bruger på at tage ansvar for alt fra Aula og aftensmad til familie-tamtam og fødselsdagsgaver.

Planlægning

The mentalt load er den britiske parterapeut Hayley Quinn også inde på, da hun kommer med råd til, hvordan parret kan finde harmonien frem igen.

Quinn mener, at mandens frieri for kvinden er et billede på hendes uopfyldte behov og forventninger i løbet af deres forhold:

- Mens andre par uden denne understrøm af vrede måske havde været i stand til at grine af et lowkey-frieri, er det for denne kvinde kommet til at repræsentere hendes forhold generelt. Det inkluderer hendes frustration over altid at være ‘planlæggeren, siger terapeuten, der dog mener, at Libby er lige lovlig hård.

Frække trusser skal nok gøre ham mere romantisk anlagt

- Vi har et ideal om, at den mandlige partner i et forhold er den, der skal tage lederskab i de vigtigste romantiske øjeblikke, lige fra at invitere dig ud på en date til at fri. Men for mange mænd er det ikke deres naturlige personlighed. Gode forhold bygger ofte på anerkendelse. Hendes mand kan bidrage til forholdet på andre måder, fx ved at være stabil, venlig og en god far.

- Ikke al romantik er det store udtræk, nogle gange er det at bringe nogen en kop te i sengen eller tage børnene ud en dag for at give den anden partner en pause. Overvej, om din partner forsøger at opfylde dine behov på andre måder.

Sponsoreret indhold