Bedre sexliv til forældre der deler børnepasningen

Foto: All Over Press

Foto: All Over Press

All Over Press

Her i Skandinavien er vi længere fremme end det meste af verden, når det gælder fædres barselsorlov og i det hele taget at dele pligterne med børnene mellem sig. Det er naturligvis sundt for tilknytningen mellem far og barn, men det har også en helt anden uventet effekt.

Et studie blandt 900 par foretaget af forskere ved Georgia State University viser nemlig, at de par, der deler børnepasningen, har et bedre sexliv og desuden et bedre ægteskab eller samliv.

Når kvinder står for mere end 60 procent af børnenes pasning, er der en klar tendens til, at tilfredsheden med forholdet og sexlivet er lavere.

- Der er generelt få til ingen ulemper ved, at mændene tager sig af en pæn del af pligterne, når det gælder børnene, konkluderer Daniel Carlson, der har stået for forskningen.

Til gengæld er det ikke anbefalelsesværdigt, at mændene står for størstedelen af børnepasningen. Det giver også problemer i soveværelset. Der er ikke nævneværdige udsving i sexfrekvensen, men mændene føler sig slet ikke seksuelt tilfredsstillet.

Studiet har ikke taget hensyn til, hvilke pligter man har påtaget sig i forhold til børnene. Så det er tilsyneladende uden betydning, om man bader, fodrer eller giver barnet tøj på. Og det agter man at forske videre i.

- Vi prøver at forstå, hvad det er ved delingen, som parrene vurderer så positivt, tilføjer Daniel Carlson.

Et tidligere studie foretaget på Carnegie Mellon University i Pennsylvania viser dog, at man heller ikke skal have alt for meget sex. For bliver det tilfældet, så bliver sex anset som en pligt, og det gør ikke noget godt for lykkefølelsen i parforholdet.

Undersøgelsen var baseret på 80 gifte par, der fik besked på at have sex dobbelt så tit som de plejede over en periode på tre måneder.

Vi skal i den forbindelse sige, at vi her på redaktionen gerne melder os som forsøgspersoner, hvis disse forskere ønsker mere empiri på området.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close