Åbent forhold - Din guide til et bedre parforhold

Skrevet af: Jesper Kjems - Foto: All Over Press

Journalist og klummeskribent Sara Skaarup har levet i et åbent forhold i seks år. Hun har tidligere skrevet Kærlighedskontrakten – en ærlig, klog og vedkommende bog til jer, der søger en ny måde at leve jeres kærlighedsliv på. I denne artikel kan du læse Sara Skaarups forklaring på, hvad et åbent forhold går ud på samt hvilke forskellige former et åbent forhold kan eksistere under.

Hvad er et åbent forhold?

Som så mange andre tabuiserede områder er alternativer til det traditionelle parforhold ikke specielt velbeskrevet, og derfor er begrebet “åbent forhold” omgærdet af mystik. Samtidig har fænomenet et utroligt væld af farvestrålende associationer med sig.

SPIL MONOGAMY - DET TESTVINDENDE EROTISKE BRÆTSPIL HER

For en del mennesker bringer ordene "åbent forhold" mindelser op om hippietiden, partnerbytte, bollerum, impulssex og grænseløshed – fri sex praktiseret i en idealistisk, men ikke altid hensynsfuld facon, der efterlod mange knuste hjerter og sårede følelser i kølvandet.

I Kærlighedskontrakten defineres et åbent forhold som en relation, hvor parterne er enige om, at det er okay at have intime (seksuelle og/eller kærlige) relationer med andre end hinanden. Hovedsagen her er enigheden. Et åbent forhold bygger altså på en eksplicit, individuel aftale. Men der er ikke en fast formel. Parterne har drøftet sagen og fundet frem til, lige netop hvad de hver især ønsker sig, og hvad de kan føle sig trygge ved, at den anden oplever. Vi taler altså om en frihed, der ikke er ubegrænset, men til gengæld er hensynsfuld.

LELO - G-PUNKTSDILDO

Video : Hør Sara Skaarup fortælle om bogen og et åbent forhold

Hvad kan man få ud af et åbent forhold?

Åbner I jeres parforhold, begiver I jer ud på en rejse imod strømmen. Den kærlighed, der skal hjælpe et par igennem her, er ikke en jævn hen lunken kærlighed til husmandsbrug. Her har I brug for stærkt brændende kærlighed. Kærlighed til din partner er det, der får dig til at ville strække dig for den anden, som får dig til at ønske at løfte din partner op.

Bevægelig, elastisk kærlighed, der godt må være mere mærkbar nogle gange end andre, men altid er der som en grundtone et sted. Kærlighed, der gør, at I finder tilbage i ligevægt, selv når balancen har været helt skæv. Kærlighed af en dimension, der kan trækkes frem og fungere som trumfkort med kraft nok til at overrule de besværligheder, der måtte dukke op.

TESTVINDENDE KLITORISVIBRATOR KUN KR. 199,-

Et åbent forhold kan eksistere i flere former

Der findes to almindelige varianter af et åbent forhold; seksuel åbenhed og polyamori. De to varianter er i praksis umulige at adskille så firkantet, som det lader sig gøre her på papiret. Ofte vil man ved starten af et åbent forhold ikke være knivskarp på, hvor grænserne skal gå, for at man stadig kan føle sig tryg og komfortabel.

Seksuel åbenhed: En eller begge parter i forholdet tillader, at deres partner opnår fysisk tilfredsstillelse ved at engagere sig i seksuelle aktiviteter uden for det primære forhold. Selv om seksuelle oplevelser med andre er godkendt, er følelsesmæssig monogami forventet: At have sex med en anden end den primære partner er tilladt, at forelske sig i en anden end den primære partner er off limits.

Seksuel og følelsesmæssig åbenhed, også kaldet polyamori: En eller begge i forholdet tillader, at deres partner engagerer sig i seksuelle aktiviteter OG kærlig- hedsrelationer ud over det primære forhold. Det er ikke alene tilladt at gå i seng med andre, det er også okay at forelske sig i og elske andre mennesker.

Køb "Kærlighedskontrakten" her

Kærlighedskontrakten er en guide til, hvordan man bevarer det gode forhold samtidigt med, at man åbner op for muligheden for at være sammen med andre - hvilket ofte kan vise sig at berige forholdet. Her er kommunikation og ærlighed et nøgleord, og der gives i denne bog eksempler på mænd og kvinders overvejelser før, under og efter, de har åbnet deres forhold for andre.

Køb den nu

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close