Det frække23. oktober 2016

7 veje til ikke 'bare at blive skilt'

Spørgsmålet for moderne par er ikke længere, om de kan gå fra hinanden, men hvorfor de skal blive sammen. Coach og forfatter til bogen ”Elsk” Daisy Løvendahl har valgt det sidste, og her er de syv erkendelser, hun har gjort, og som hun mener, flere kvinder bør afprøve, før de vælger at gå.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/taenke_under_sex_1.jpg
 Foto: All Over

1. Vis, hvem du er

Det gælder ikke kun i dit parforhold. Vi taler livskunst her, for vi har utrolig mange forestillinger om, hvem man skal være, hvad man bør føle, og hvordan det gode liv ser ud. Ikke desto mindre er det altafgørende at stille ind på sig selv og turde vise, hvem man er, og handle derudfra.

2. Sig ja til konflikterne

At være enige i alt, skaber i virkeligheden mere afstand i et forhold, fordi man ikke ”berører” hinanden. Det nemmeste, man kan gøre i denne verden, er at være pæn og gå uden om konflikterne. Gå i stedet ind i det, I er uenige om. Tag imod det, som gør jer forskellige, og se det som energi til jeres forhold. Vov at være jer selv, og bliv ved med at opdage hinanden. Ligesom I gjorde, da I lærte hinanden at kende. Par, som tør skændes, som tør have konflikter, og som tør være forskellige, er også par, som bliver ved med at opdage hinanden, og som bliver ved med at bygge kærligheden op med lidenskab og integritet. Vi skal turde være uenige for at mærke hinanden og rykke tættere sammen igen. Vi skal turde vise, hvem vi er, for at blive set. Vi skal sige ja til konflikterne, fordi de i sidste ende bringer os tættere sammen.

Læs også: 10 tegn på, det kan være bedst at gå og omvendt

3. Dyrk din erotiske side

Hvis du venter på, at den spontane lyst skal komme og drive dig i armene på din elskede efter en lang arbejdsdag, når børnene er puttet, og opvasken er taget, kommer du til at vente længe. Realiteten er, at chancen for, at to mennesker har spontan lyst til hinanden på samme tid, er hjemme og er alene, er ret lille. Så drop den spontane lyst og dyrk i stedet din erotiske bevidsthed. Dyrk, hvad der tænder dig, hvad du fantaserer om, hvad der vækker dit begær, og hvad der gør det samme for din kæreste. Skab rum sammen til at udforske dette, tal om det, planlæg sex, og dediker dig med samme ildhu til den del af dit liv, som du dedikerer dig til så meget andet. Et intimt liv drevet af spontan lyst er fint og dejligt, men et intimt liv med vilje til lidenskaben er dybt sexet og det mest kærlige, jeg kan komme i tanke om.

4. Engager dig i fællesskabet

Mange par kæmper med fællesskab og ansvar i familien. Hvem der definerer retningen, hvordan man er sammen, og hvordan tiden bliver brugt? Find derfor ud af, hvad der er rigtigt for dig og dem, du elsker. At være en del af et fællesskab både i familien og udenfor betyder meget. Det at være sammen smitter og skaber begejstring og engagement for dig, bliver det også mere meningsfuldt for dem, og derfra kan alt ske. Fællesskab er en af nøglerne til forandring af både hverdagen og verden.

5. Tag ansvar for hinanden

Hvis du er i et parforhold, er dit liv ikke kun dit. Det er svært at forholde sig til, men du har faktisk samme ansvar for din partners lykke, som du har for din egen. Så vær den, der tror mest, støtter mest, giver mest og elsker fuldt ud. Del ansvaret for, at børnene trives, at I begge har et arbejde, som I holder af, at I begge har tid alene, og at I lever det liv, som er bedst for jer. Det smukke ved parforholdet er netop, når det rummer både det lette og det svære. Når det er et sted, hvor man både kan rejse sig og falde. Hvor man både kan give og tage imod. Og alt dette begynder med en grundlæggende forståelse af, at man også tager ansvar for den anden og den andens liv – uden at man giver slip på sit eget.

[node:aller-related-content]

6. Værn om friheden

Det er en eksistensfilosofisk sandhed, at vi ikke kan være der for andre, hvis vi ikke er der for os selv. Så hvis du vil være mere sammen med en anden, så begynd med at være mere for dig selv. Træk dig, når du har brug for at være alene. Gå ud i verden og giv den gas, når du har lyst til at præstere. Sørg for at holde linjen varm til dem, der inspirerer dig, og tillad dig selv at bede om det, du har brug for. Både i dit parforhold og i alle andre dele af livet. Hvis du værner om din egen frihed og og gør det, du har brug for, kan du også være der for din partner og give ham mulighed for at gøre det, der er bedst for ham. Kærligheden, intimiteten og begæret dør, hvis alt skal være til debat, og alt er til forhandling. Dit liv og den, du er, er dit. Ligesom din partner har sit. Fra en grundlæggende respekt for din egen og den andens integritet kan I sammen bygge et liv op, som I begge trives i. Med en dyb erkendelse af, at kærligheden er bygget på både at være alene og sammen. At være fri og fælles.

Læs også: Disse ting kan afgøre, om jeres parforhold vil holde

7. Vælg kærligheden til

Kærlighed er ikke noget, som bare er der. Det er ikke en ring, man kan tage på sin finger og definere som noget blivende, fordi man har sagt ja én gang. Kærlighed er en levende tråd, som forbinder os med os selv og andre, og som vi hele tiden spinder på. Det er en tråd, som kan briste visse steder, forandre sig radikalt og stadig være det, der holder alt andet. Det er noget, du kan vælge at sige ja til i dag. At handle ud fra i dag. At skabe et rum til i dag. Så giv den, du elsker, og kærligheden mellem jer en central placering i dit liv. Det er okay at gå sine egne veje og være fraværende nogle gange, men kom også tilbage igen. Vælg kærligheden til ved hele tiden at være opmærksom på den, du elsker, og det, der er mellem jer. Ved at række ud efter den, du elsker, se det menneske og lade dig blive set. Det er de store markeringer, hvor vi afgiver løfterne og siger smukke ord, men det er også 20 minutter sammen i en travl hverdag, hvor man lige mærker hinanden og siger hej eller giver et kys.

Find frækt legetøj til kvinder

Selvudvikling for to, "Elsk" - om at bevare parforholdet sprødt, af Daisy Løvendahl, saxo.com, 209 kr.

Læs mere om sex og kærlighed på Femina.dk

Sponsoreret indhold