5 ting, der sker, når du ikke har sex

Foto: All Over

Af Christina Bølling og Margrethe Vadmand/Femina

DET SKER DER, NÅR DU IKKE HAR SEX

1. Du vil føle dig mere ængstelig
Skotske forskere har fundet ud af, at mennesker, der ikke har sex, kæmper hårdere for at håndtere stressede situationer som f.eks. at tale offentligt, sammenlignet med dem, der har samleje oftere. Under sex frigiver hjernen lykkestoffern som endorfin og oxytocin.  
 
 
2. Mænd, pas på prostatakræft
Mænd, der ofte har sex, har 20 % lavere risiko for prostatakræft, ifølge American Urological Association. Det skyldes, at hyppige udløsninger kan fjerne potentielt skadelige stoffer fra prostata.
 
3. Du bliver forkølet 
Ingen sex betyder mindre eksponering for bakterier. MEN — en ugentlig tur i kanen styrker samtidig dit immunforsvar, hvilket vejer tungere på sundhedsskalaen. Folk, der har sex én eller to gange om ugen, har 30 % mere immunglobulin A (IgA), som er  kroppens første forsvarsværn mod virus.
 
 
4. Din risiko for urinvejsinfektion falder
Næsten 80 % af urinvejsinfektioner sker inden for 24 timer efter samleje. Under sex kan bakterier i skeden ende med at blive skubbet ind i urinrøret, hvor de forårsager en infektion. Så en klar fordel ved cølibat er, at så snart du stopper med at have sex, styrtdykker din risiko for urinvejsinfektion.
 
 
5. Du kan blive trist
Sæd er sundt for kvinders humør.  Den hvide væske indeholder nemlig nogle forbindelser som melatonin, serotonin og oxytocin, der booster humøret hos kvinder, der har ubeskyttet samleje. Til gengæld stiger risikoen for kønssygdomme.
 
Læs mere om sex og samliv på Femina.dk
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close