Annoncer
23. september 2020

Battle: Hvilket årti har den bedste musiksmag?

Den musik, vi hørte, da vi var unge, er bare den bedste. Og det vil andre også indse, hvis de bare ser med her. Find din ungdoms gyldne periode, og glæd dig over alle de overlegne hits og kvalitetsnumre fra den tid. Det viser jo tydeligt, at DIT musikårti er det allerbedste.
af Aller Creative Studio, annonce for Telmore
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/telmore_musik.jpg

Af Aller Creative Studio, annonce for Telmore

Der sker et eller andet med de fleste af os, når vi nærmer os de 30. Vores musiksmag topper. Eller stopper, ville nogen måske sige. I teenageårene hører vi ofte en masse ny musik, faktisk helst så meget nyt som muligt. I tyverne modnes og forfines vores musiksmag, og når vi rammer de midt-30 er vores musiksmag for de fleste af os endt et nogenlunde stabilt sted. Vi ved, hvad vi vil have, og vi opsøger ikke en masse ny musik. Vi har jo allerede fundet guldet.

Ung i 70’erne

God bredde i bukserne, lange lokker, bred ymer og knæhøj karse. 70’ernes unge var rå og idealistiske, og musikken lagde det perfekte baggrundstapet – uanset om man var disker eller flipper. Alice Cooper: School’s Out En perfekt opsummering af dén der særlige følelse lige inden skolen lukker ned for sommerferien, og man har FRI – fortalt med masser af energi og power. Så snart skoleklokken ringer i slutningen af nummeret, trykker vi repeat. ABBA: Dancing Queen Der er ingen vej udenom – uanset om man var lycraklædt disker eller kun nød musikken i det skjulte: ABBAs legendarisk-lækre popnummer får det altid til at rykke rytmisk i skuldrene og fødderne til at søge mod dansegulvet. Queen: Bohemian Rhapsody 6 minutters skønhed i rockform – intet mindre. Bohemian Rhapsody er flere gange blevet kåret som ”Verdens bedste sang”. Behøver vi sige mere? Andre geniale numre fra 70’erne: Nancy Sinatra: These Boots Are Made for Walking, Police: Roxanne, Carly Simon: You’re So Vain, The Archies: Sugar Sugar Find en hel playliste med 70’er-hits i Telmore Musik app'en her.

Ung I 80’erne

I 80’erne var det på med benvarmerne, aerobicstøjet og de helt store skuldre, for 80’ernes unge skruede max op for energien og levede helst livet på dansegulvet. Og med god grund, for årtiet var spækket med de helt store musikstjerner. Madonna: Like a Prayer Dronningen af Pop cementerede sin status med Like a Prayer, hvor hun gjorde musikhistorie ud af sin katolske baggrund og personlige splittelse. Prince: Purple Rain Hele Purple Rain-albummet holder faktisk fra start til slut, men titelnummerets 8 minutter lange popballade tager alligevel prisen. Bare læn dig tilbage, og nyd strygerne, trommerne – ja, følelsen! David Bowie: China Girl Vokalen er så Bowie-karakteristisk, og lyden er så 80’er-rigtig. Hele Let’s Dance-albummet har fantastiske 80’er-hits, men især dette med dets popkulturelle referencer og skulderrokkende beat, minder os om, hvorfor vi stadig elsker musikken fra dengang. Andre geniale numre fra 80’erne: Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody, Salt-N-Pepa: Push It, Joy Division: Love Will Tear Us Apart, Tina Turner: What’s Love Got to Do with It, Eurythmics: Sweet Dreams, Culture Club: Karma Chameleon Find en hel playliste med 80’er-hits i Telmore Musik app'en her.

Ung i 90’erne

I 90’erne stod valget groft sagt mellem af iføre sig skovmandsskjorte og for store bukser og sidde i kælderen og lytte til sørgmodigt-vred musik – eller stå ved sin indre poptøs og feste igennem, mens man råbte ”Girl Power”. Spice Girls: Wannabe Et nummer, der ALDRIG bliver gammelt, er Spice Girls’ ualmindeligt catchy debut Wannabe. Fem power-kvinder i et energifyldt og præcist leveret popnummer om at sætte venskab højere end fuckboys – det er så 90’erne, og det er så rigtigt. Nirvana: Come as You Are Knib øjenene sammen, og lad dig føre med tilbage til et røgfyldt ungdomsværelse (ja, det måtte vi jo dengang) med Kurt Cobains sprøde stemme og det mindst lige så sprøde guitarriff. No Doubt: Just A Girl Gwen Stefani var forud for sin tid med teksten om at være ”kun en pige” i en mandsdomineret verden. Og der er absolut ingen klynk i konstateringen – kun badassness og en power, der er lige så aktuel i dag. Andre geniale numre fra 90’erne: Aqua: Barbie Girl, Drömhus: Vill Ha Dig, TLC: Waterfalls, The Prodigy: Voodoo People, Red Hot Chili Peppers: Under the Bridge, Tonight, Wu Tang Clan: C.R.E.A.M., Britney Spears: Baby One More Time Find en hel playliste med 90’er-hits i Telmore Musik app'en her. Psst.. Med Telmore Musik får du adgang til over 65 mio. musiknumre og masser af playlister med alle de gode sange fra hvert årti. Læs mere om Telmore Musik her.

Ung i 00’erne

Husker du logotaskerne, klaptelefonerne, bling-bling’en og de mega-lavtaljede jeans? Åh yes, I 00’ernes vidste vi lige, hvordan dén skulle skæres, og ellers kunne vi bare se på stilikonerne Paris Hilton og David Beckham. Coldplay: Trouble Man skal være lavet af en særlig hård slags sten for ikke at lade sig føre med af Chris Martins sårbare og smukke stemme i dette følsomme og røvfede nummer. Lady Gaga: Poker Face Gaga bragede ind på popscenen med ”Po-po-poker Face” – og satte en helt ny dagsorden. Et popnummer så mørkt, så 80’er-inspireret (især den syntheziser!) og så utrolig fængende. Destiny’s Child: Survivor Der er kuldegysninger lige fra strygerintroen – og så eksploderer det bare i Beyoncé og co.’s steaming hotte ”jeg rejser mig igen”-nummer. Andre geniale numre fra 00’erne: Any Winehouse: Back to Black, The Black Eyed Peas: Where Is the Love?, Missy Elliot: Work It, OutKast: Ms. Jackson, 50 Cent: Candy Shop, Lil Kim m.fl.: Lady Marmelade, Gorillaz: Feel good, Inc. Find en hel playliste med 00’er-hits i Telmore Musik app'en her.

Ung i 10’erne

Det er altid sværest at definere det, der er tættest på. Men en ungdom i 10’erne har budt på både farverige fester og forældres forventninger. Og især festdelen afspejles i de bedste numre fra det seneste årti. Taylor Swift: Shake It Off Hun tog en stak af de mest flabede rygter om sig selv – og gjorde det til et af 10’ernes absolut bedste popnumre. Det er så elegant, så ekstremt godt udført og minder os om, at man kan vende andres kritik til sin egen fordel. Major Lazer, MØ, DJ Snake: Lean On ”Do you recall not long ago …”? Ja, vi gør! 10’ernes kæmpehit med fynske MØ på vokal gør alt det, et godt dansenummer skal: Kroppen kan ikke sidde stille, og hjernen kan ikke glemme den. Bare et sindssygt godt nummer. Ed Sheeran: Shape of You Den rødhårede hitsnedker kom bag på os alle – men wow, hvor kan han lave pop! ”Shape of You” har kørt på repeat på mangt et værelse i 10’erne, og den SKAL altid med på fest-playlisten. Andre genial numre fra 10’erne: Justin Timberlake: Can’t Stop the Feeling, Pharrell Williams: Happy, Aviicii: Wake Me Up, Daft Punk: Get Lucky, Lukas Graham: Seven Years, Robyn: Dancing on My Own Find en hel playliste med 10’er-hits i Telmore Musik app'en her.

Få al din yndlingsmusik med et Telmore Play-abonnement

I stedet for at købe en masse forskellige streamingtjenester og mobilabonnementer, kan familien få det hele billigere og samlet på én regning hos Telmore Play:

• Fri tale og fri data

• Streamingtjenester: Netflix, HBO Nordic, Viaplay og TV 2 PLAY

• Telmore Musik med 65 mio. musiknumre

• E-bøger og lydbøger fra Bookmate

Den første måned koster kun 129 kroner for det hele, hvis du bestiller inden 11. oktober.

Læs mere om Telmore Play her.

https://imgix.seoghoer.dk/streamingtjenester_uden_baggrund.png