Annoncer
20. april 2022

Hun svindlede for flere milliarder: Ny serie tager dig helt tæt på den vanvittige sag

Hun blev kaldt den næste Steve Jobs og var god for over 4 milliarder dollars – men så mistede hun det hele på et øjeblik.
ANNONCE
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/1_215.jpg

Annonce for Disney+

https://imgix.seoghoer.dk/disney620grey.jpg

Med sit lyse hår og sorte rullekravesweater tog hun USA med storm. Året var 2003, da den kun 19-årige kvindelige iværksætter Elizabeth Holmes trådte ind på scenen i Silicon Valley.

Hun ville revolutionere sundhedssektoren. Med sin nye banebrydende teknologi ville hun gøre det muligt at udføre hundredvis af blodprøver med bare en enkelt dråbe blod.

Men det hele var løgn.

Historien om Elizabeth Holmes skulle vise sig at blive historien om en af tidens måske største svindlere. Og den historie kan du nu komme helt tæt på i den nye serie, The Dropout, der kan streames eksklusivt på Disney+.

Mistede alt

For blot tre måneder siden blev Elizabeth Holmes dømt for svindel i en af de mest spektakulære retssager i flere år. Der var nemlig ekstremt mange penge på spil.

De amerikanske investorer blev hurtigt vilde med Elizabeth og hendes teknologi, efter hun præsenterede den på scenen i Silicon Valley. Der blev investeret 900 millioner dollars i Elizabeths virksomhed Theranos, og da den nåede sit højdepunkt, blev den vurderet til at have en værdi på intet mindre end ni milliarder dollars.

Pengene gik til en teknologi, der ikke fungerede. Den var simpelthen for god til at være sand, og da først avisen Wall Street Journal begyndte at grave i historien, faldt det hele fra hinanden.

Elizabeth Holmes gik fra at være iværksætterstjerne til at have mistet alt på et øjeblik.

Elizabeth Holmes

  • - Født 3. februar 1984
  • - Grundlagde firmaet Theranos i 2003
  • - Blev udnævnt yngste og rigeste ”self made”-milliardær i USA af Forbes i 2015
  • - Senere samme år begyndte facaden at krakelere, da Wall Street Journal kunne rapportere, at hendes teknologi ikke fungerede
  • - I 2018 drejede virksomheden Theranos nøglen om
  • - Blev 3. januar 2022 kendt skyldig i fire ud af 11 anklager om svindel
  • - Den endelige dom er planlagt til at falde i september. Hun står til at skulle afsone op til 20 års fængsel og potentielt betale millioner af dollars i bøder.

11 anklager om svindel

Men hvordan gik det så galt?

Det kan du blive meget klogere på i den nye serie, The Dropout, der kan streames eksklusivt på Disney+. Serien er nemlig inspireret af disse vanvittige, men ikke desto mindre virkelige, hændelser.

The Dropout handler om Elizabeth Holmes’ storhedstid og fald. Om, hvordan verdens rigeste kvindelige iværksætter bar sig ad med at snyde alle omkring sig – for pludselig at blive afsløret i en kæmpe svindelsag. I serien anklages Holmes og den tidligere operative chef hos Theranos for at stå bag hele 11 tilfælde af svindel.

Stærk skuespillerinde i front

Amanda Seyfried er skuespillerinden, der skal løfte rollen som Elizabeth Holmes i The Dropout. Du husker hende uden tvivl fra Mamma Mia og Dear John, og nu skal du altså pludselig møde hende i en lagt mindre uskyldig rolle. Ved hendes side står Naveen Andrews, der spiller den tidligere operative chef hos Theranos, Sunny Balwani.

Du har helt sikkert noget at glæde dig til.

https://imgix.seoghoer.dk/dplus_dropout_dk_concept_sehoer_940x600.jpeg

Køb abonnement hos Disney+

Med et abonnement hos Disney+ kan du opleve de største historier fra Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic og Star samlet ét sted. Du kan streame på op til fire enheder ad gangen, og så kan du downloade film og serier, så du kan se dem på farten. Et abonnement koster 79 kr. per måned eller 790 kr. for et år. Læs mere og opret et abonnement her.