Mille Dinesen

Fulde navn: Mille Dinesen

Alias: Nynne, Rita

Fødselsdato: 17. marts 1974

Familie:

Scoringer: Jakob Dinesen

Partner: Semi-single, måske lidt kæreste med Thomas Busch

Kendt fra: Film, TV – ”Nynne”, ”Rita”

Rapkæftet, kejtet og single-specialist. Uanset om du kender hende som Nynne eller Rita, så er Mille Dinesen en folkekær skuespiller, som altid sætter et smil på danskernes læber.

Hun er deltager i dette års "Vild med dans", hvor hun danner par med den rutinerede danser Mads Vad.

Mille Dinesen er opvokset i en atypisk familie. Milles mor er pensioneret ergoterapeut og var først kæreste med en mand, der hedder Ole. De kunne desværre ikke blive gravide og gik derfor fra hinanden. Så kom Mille ind i billedet.

– Så havde min mor en flirt med Leif på Roskilde-festivalen i 1973, hvorefter jeg kom til verden i 1974. Men de to skulle ikke være sammen, så under graviditeten var min mor igen sammen med Ole i et stykke tid. Leif tjekkede, at alt gik rigtigt til de første par år. Da jeg var to, mødte min mor Peter til fest i ismejeriet i Brumleby, og de blev par. Han adopterede mig og har siden været min far. Den bedste af slagsen. Han er teknisk chef i TV-Lorry i dag. Men vi har kendt de andre, og Ole blev kæreste med og gift med en anden kvinde i Brumleby, og de har altid været familiens bedste venner, forklarede Mille Dinesen engang til ugebladet SØNDAG.

Mille Dinesen er generelt ikke en person, som lader sig presse af samfundets normer. Som kun 19-årig blev den entusiastiske dame gift med jazzmusikeren Jakob Dinesen. Ægteskabet var dog ikke et lykkeligt eventyr.

– Jeg har vendt mit liv om i forhold til venner og veninder. Jeg var gift i 12 år, fra jeg var 19, og da jeg så blev skilt, fik alle mine veninder og venner familie og børn. Lige nu er jeg alene. Og jeg ville ikke kunne have lavet »Rita«, hvis jeg havde haft så meget som en hamster at skulle tage mig af, forklarede Mille til Søndagsavisen i 2015.

I mange år har den lækre seriestjerne været inde og ude af et forhold med sin agent Thomas Busch. Mille Dinesen har til SE og HØR dog afsløret, at forholdet er lige så løst som lagener på en tørresnor.

– Det er et moderne forhold, men officielt er jeg single, fortalte Dinesen til SE og HØR.

Selvom Mille ligner en yderst sund og veldrejet kvinde, så har sygdom fyldt meget i skuespillerens liv. Som 27-årig fik Mille konstateret sklerose.

- Selv om jeg ikke var præget af diagnosen fysisk, var jeg psykisk i totalt oprør. Jeg holdt det tæt ind til kroppen. Det var min private sag. Men en journalist på en formiddagsavis fik nys om det efter et par år og forfulgte mig i lang tid. Det lagde et kæmpe pres på mig, sagde Mille Dinesen i et interview til Alt for damerne.

Sygdommen prægede den unge Mille, og da nyheden kom ud i medierne tog hun et valg. Sygdommen måtte ikke vinde, og hun tog derfor et kontant valg.

- Man ved jo ikke, hvordan man reagerer, når man får sådan en diagnose, men jeg tænkte, at det fandeme skulle være løgn. Så jeg gik i kamp-mode. Jeg valgte medicinen fra, fordi jeg instinktivt tænkte, at det ikke var nødvendigt. Jeg søgte over i den alternative verden for at finde ud af, hvad jeg selv kunne gøre for at holde min krop, og ikke mindst mit sind, sundt og stærkt, siger Mille Dinesen, der ikke tøver med at kalde kampen mod sygdommen for sit livs nulpunkt.

I 2008 blev Mille erklæret rask, og med meditation, sund livsstil og kamgejst fik hun bekæmpet sygdommen. I dag lever hun uden symptomer.

 

Tidslinje:

 

 

 

Facebook

Loading…