Sport10. april 2024 (opd. 10. april 2024)

Andreas Christensen scorer sejrsmål i CL-kvartfinale

Danskeren leverede for FC Barcelona
AC har god grund til at juble.

Andreas Christensen indtog en hovedrolle for FC Barcelona, da han scorede sejrsmålet til 3-2 ude mod Paris Saint-Germain i den første af to Champions League-kvartfinaler.

Efter en målrig og underholdende fodboldkamp kom den danske landsholdsspiller ind fra bænken og leverede en uhyre vigtig scoring for det spanske mesterhold.

Generelt var det en kamp, hvor begge hold havde gode perioder, men Barcelona indledte bedst på Parc des Princes, hvor blandt andre legenderne Figo og Ronaldinho var tilskuere.

Efter 20 minutter kom PSG-keeper Gianluigi Donnarumma fejlslagent ud af sit mål på et hjørnespark, og det var nær ved at koste et mål.

Barcelona-angriberen Robert Lewandowski nåede først op til bolden og headede på mål, men polakken fik sit forsøg reddet på målstregen af PSG-backen Nuno Mendes.

Barcelona spillede generelt bedst i resten af første halvleg, og catalonierne var også farligst foran mål.

PSG famlede efter storspillet i offensiven, og hjemmeholdet fik aldrig for alvor tændt raketten Kylian Mbappé.

Derimod slog Barcelona til i den anden ende.

Raphinha bragte Barcelona foran 1-0 efter 37 minutter, da bolden lidt tilfældigt havnede for fødderne af brasilianeren efter endnu et fejlslagent indgreb af Donnarumma.

Raphinha, der tidligere i halvlegen havde haft et godt skudforsøg, udnyttede, at den italienske PSG-keeper var væk fra sit mål og sparkede bolden højt i nettet.

Det var Raphinhas første scoring i Champions League efter ti kampe i turneringen uden et mål.

I starten af anden halvleg blev der vendt rundt på opgøret efter to mål på tre minutter.

Den tidligere Barcelona-spiller Ousmane Dembélé, som nu spiller for PSG, hamrede en løs bold op i nettaget og udlignede til 1-1 efter 48 minutter.

Tre minutter senere gjorde PSG-midtbanespilleren Vitinha det til 2-1 efter et oplæg fra Fabián Ruiz.

Barcelona-spillerne virkede rystede i denne fase, og det kunne være gået endnu mere galt kort efter.

Den indskiftede PSG-kantspiller Bradley Barcola kom fri i feltet, men skudforsøget blev verfet på overliggeren af Barcelona-keeper Marc-Andre ter Stegen.

PSG fik dog ikke for alvor udnyttet sit kortvarige momentum, og i stedet fandt Barcelona tilbage til første halvlegs kontrol over kampen.

Ydermere havde Barcelona-træner Xavi Hernandez held og dygtighed med sine indskiftninger.

Xavi foretog et par rokeringer efter lidt over en time, og Barcelona fik udlignet til 2-2 minuttet efter.

Efter 62 minutter fandt indskiftede Pedri med en perfekt aflevering Raphinha, som sparkede til bolden i luften og passerede en forstenet Donnarumma.

Dembele havde en god mulighed for også at blive dobbelt målscorer, men franskmanden ramte ydersiden af stolpen.

I stedet tog en dansker rampelyset.

Efter 75 minutter kom Andreas Christensen på banen, og han headede to minutter senere målet til 3-2 i nettet. Landsholdsspilleren blev i øvrigt 28 år onsdag.

I slutminutterne blev fødselsdagen dog krydret med et gult kort, der udløser en spilledags karantæne i returkampen i Barcelona i næste uge.