Nyheder25. august 2016

Nu reagerer Pernille Blume: - Trist med DR's sexistiske video

Nu fortæller Pernille Blume, hvad hun mener om DR's sexistiske video
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20160814-wen-bulme-2.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup)

P3's satireafdeling er havnet i et sandt stormvejr, efter at de lagde en musikvideo, der handler om Danmarks OL-guldvinder Pernille Blume op på radiokanalens Facebookvæg.

- Du ligger der og smiler sjaskvåd, og Du får noget til at vokse og dunke i min krop.
Det er nogle af linjerne i sangteksten og også ordet sæddepot indgår flere gange. Ordene synges af en kikset mand i meget stramme badebukser. Og selv om nogle af kanalens følgere synes, at videoen skulle have et 'like' fik den også mange negative kommentarer.
- Hvad i alverden bilder DR sig ind at lave en nedværdigende, seksualiserende sang om en kvindelig sportsstjerne? Hvor er I ulækre, altså', skriver Trine Ødemotland. Torsdag var det så endelig tid for Pernille Blume selv at kommentere den åbenlyst sexistiske video, som var tænkt som et satirisk indslag. Det skete i programmet 'Shitstorm' på P1. - Jeg har ikke selv set videoen endnu. Dels har jeg ikke haft tid, og lige nu har jeg prioriteret ikke at se den, fordi jeg ved, at der har været en masse debat om den. Lige nu tror jeg ikke, at jeg har brug for at sådan en video. Ikke at jeg tror, at det vil gå mig alt for meget på, jeg vil nok bare trække på skuldrene - det er jo bare, hvad det er, men jeg synes, det er lidt spøjst, siger Pernille Blume til 'Shitstorm'.
Programmets mandlige vært beskriver derpå en del af videoen og nævner, at ordet 'sæddepot' indgår. Derpå spørger han, hvordan Pernille har det med, 'at satiren går til den seksuelle grænse ved omtale af hendes OL-sejr'. - Satire er jo satire, men det er lidt trist, synes jeg, at det skal blive noget sexistisk med en medaljesejr - det er jo en sportspræstation, siger Pernille Blume. - En sexistisk video og en sportspræstation har jo ikke noget som helst med hinanden at gøre i min verden, og det tror jeg, der er mange andre, der er enige med mig i, siger Pernille Blume.
På værtens opfordring kommer hun med en afsluttende bemærkning til P3's satireafdeling: - Til en anden gang skal man måske tænke tingene til ende i stedet for bare at fyre noget af på et øjeblik. Måske skal man overveje en ekstra gang, om det er et smart træk, siger Pernille Blume til 'Shitstorm'. Se stort galleri med Pernille Blume og hendes kæreste René Holten Poulsen herunder:

Galleri med Pernille Blume og René Holten

Sponsoreret indhold