Nyheder18. maj 2021

Stakkels fisk: Har vielsesring om kroppen

En dykker har spottet en multe, der er blevet "fanget" i en vielsesring
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2021-05-17_kl._14.17.38.png
 Foto: Facebook / Susan Prior

"If you liked it then you should have put a ring on it", synger Beyoncé, men sådan har denne fisk det næppe.

Dykkeren Susan Prior, der bor på Norfolk Island i Australien, er nemlig stødt på en multe, som ganske ufrivilligt har fået ring på.

Den ivrige undervandsfotograf fortæller, at hun ofte ser fisk, der uheldigvis har fået plastikringe fra juiceflasker og mælkekartoner om halsen, men nu stødte hun altså på én, der havde guld om gællerne.

Artiklen fortsætter under billedet

Susan satte sig for, om hun kunne finde ringens ejermand:

- Jeg kom i tanke om, at nogen havde skrevet i en lokal Facebook-gruppe om, at en stor mands vielsesring var forsvundet i bugten tidligere på året, så jeg besluttede mig for at se, om jeg kunne finde den mulige ejer, fortæller hun på Facebook.

- Det tog ikke lang tid for mig at få min mistanke bekræftet: Den stakkels multe er tynget ned af nogens (dyre) guldring, fortsætter hun.

Susan fortæller, at hun prøvede på at fange fisken, men at den var for hurtig og slap væk.

Hun forklarer, at især multe er i risikogruppen for at blive fanget af fremmedlegemer i havet:

- Multen graver gennem sandet og leder efter mad, så det er nemt for en ring eller et hårelastik at glide ned over deres næser og sidde fast, forklarer hun.

Hun opfordrer til, at man piller plastikringene af juiceflasker og mælkekartoner og klipper dem over, så de ikke ender om gællerne på sagesløse fisk.

Sponsoreret indhold