Nyheder8. juni 2013

Søs Egelind: Familiens angst var det værste

Skuespilleren havde svært ved at fortælle døtrene om canceren
Søs Egelind er helt rask, men går til årlige kontroller
Søs Egelind er helt rask, men går til årlige kontroller
 Foto: All Over



Kemobehandling, massivt hårtab, benhård kamp for livet. Søs Egelind sloges en indædt kamp mod både lymfe- og modermærkekræft, men selv om sygdommen er en satans djævel, var dens mange rædsler ikke det værste.

- Det var jo virkelig voldsomt, men jeg tog det på mig som en stor opgave, der skulle køres til ende. Men det værste var nok børnene. At opleve deres angst, fortæller Søs til Billed Bladet.

Skuespilleren er mor til døtrene Molly på 25 og Carla, 20. Og moderrollen gjorde det ikke nemmere for Søs at overlevere den forfærdelige nyhed til sin egen mor.

Søs Egelind: Frygter ikke døden
- Det var sandelig også svært at fortælle min mor, at hun havde en datter med kræft. Det er jo det sidste, man ønsker. Det er hårdt at se, hvor bange de pårørende bliver, og det er jo samtidig svært for den syge at hjælpe dem.

Søs Egelind har besejret to gange kræft - først lymfeknudekræft og derefter modermærkekræft. Og det må være rigeligt, mener hun.

- Jeg går stadig til kontrol, og det er jeg meget taknemmelig for. Jeg går generelt ikke rundt og er bekymret og har lært meget af at have været gennem det hele, men jeg gider ikke have kræft en gang til. To gange må vist være rigeligt, siger skuespilleren.

Brian Laudrup: Helt rask

Sponsoreret indhold