Nyheder26. juni 2015

SE Traileren her: Husker du Sommeren '92, da Danmark gik fodbold-amok?

Nu kan du se traileren til filmen om det største danske fodbold-mirakel nogensinde

Kan du huske den fantastiske juniaften for præcis 23 år siden, hvor Danmark chokerede en hel fodboldverden ved at vinde EM i Sverige, efter at vi var kommet med på afbud på bekostning af eks-Jugoslavien, der var hærget af en blodig borgerkrig?

De danske spillere var gået på sommerferie, da der pludselig var bud efter Richard Møller Nielsens tropper.

Efter en nervepirrende semifinale, hvor Danmark besejrede Holland på straffespark efter 2-2 efter 120 minutters spil, på Kim Christoftes arrogante afslutning bag van Breukelen efter et tilløb på et enkelt skridt, stod mægtige Tyskland klar til at slagte Danmark i finalen.

Men de rød-hvide helte fortsatte den uimponerede sommerferie-kurs som prægede den danske indsats og i første halvleg bragte John "Faxe" Jensen Danmark i front, da han ramte bolden "lige i røven" og bragede den i netmaskerne højt oppe i målet.

I anden halvleg cementerede Kim Vilfort den danske 2-0-sejr med en flad afslutning helt ude ved den ene stolpe.

Og så gik fodbold-Danmark amok i en veritabel sejrs-rus over hele landet, og 100.000 mennesker tog imod de danske helte på Rådhuspladsen i København, da de vendte hjem dagen efter finalen.

Instruktøren Kasper Barfoed har den 27. august premiere på sin film "Sommeren '92", der handler om den største danske fodboldtriumf nogensinde.

Men allerede nu kan du smugkigge på traileren, hvor Laudrup-brødrenes problematiske forhold til landstræner Richard Møller Nielsen blandt andet bliver behandlet.

Se traileren over denne artikel.

Herunder har vi lavet et kæmpe galleri med billeder fra EM-triumfen og den store folkefest i København. Se galleriet og find ud af om det er din mand eller far, der moonede i det indre København, da vores fotograf kom forbi.

EM-sejren i 1992

Sponsoreret indhold