Nyheder6. februar 2016

Se alle billederne: Hele Danmarks Marie fylder 40 år i dag

I dag fylder hele Danmarks prinsesse Marie 40 år, og i den forbindelse genfortæller vi på SE og HØR den romantiske historie om den franske pige, der endte med at blive prinsesse af Danmark.

Prinsesse Marie

Marie Agathe Odile Cavallier kom til verden som en helt almindelig pige i en velstillet fransk familie. Men på trods af familiens status havde Marie nok ikke forestillet sig, at hun en dag skulle kalde sig for prinsesse af Danmark.

I dag kan hele Danmarks prinsesse Marie så fejre sin 40 års fødselsdag, og det fejrer vi på SE og HØR ved at genfortælle den romantiske historie om hendes vej til det danske kongehus.

Og i galleriet øverst i artiklen kan du se et stort galleri med billeder af prinsesse Marie.

Læs alt om prinsesse Marie her.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/sommerferie_paa_chateau_de_cayx_caix_i_frankrig_i_juni_2008.jpg
 (Foto: All Over)

Prinsesse Marie på sommerferie i Frankrig sammen med prins Joachim. Foto: All Over

Marie er yngste datter af forældrene Alain Cavallier og Françoise Grassiot. Faderen Alain Cavallier er forhenværende medindehaver af et reklamebureau og i dag pensioneret. Moderen Françoise Grassiot driver et slotshotel i Provence nær Avignon, Château de la Vernède, knap 400 km fra Genève. Da forældrene blev skilt valgte Marie, at hun ville flytte med moderen, hvor hun startede i kostskole og senere hen universitetet. Den intelligente franske dame har i dag en bachelor i liberal arts, og Marie taler både engelsk, italiensk, spansk og (næsten) dansk flydende.

Se alle billederne af prinsesse Marie i galleriet øverst i artiklen.

Læs alt om prinsesse Marie her.

Nyskilte Prins Joachim og Maries veje krydsede hinandens ved et jagtselskab hos en fælles bekendt i foråret 2004, har Marie senere forklaret til Se og Hør. Det var også Se og Hør som kunne vise billeder fra parrets lange weekend i Avignon i Sydfrankrig, hvor parret tilbragte en lang weekend på Hotellet La Mirande. Her havde parret indlogeret sig som ”Madame og Monsieur Joachim Cavallier, Schackenberg, Tonder”.

Jokke havde fundet sig en mørk skønhed i sin fars hjemland – kvinden Marie Cavallier. Forholdet mellem de to begyndte dog først for alvor i efteråret 2005, hvor Marie åbenhjertet fortalte om Joachim og sit forhold. I 2006 skabte Marie overskrifter, da hun meddelte pressen, at prinsen og brunetten var et færdigt kapitel. Der gik dog ikke længe, før Marie bukkede under for den danske charme fra Joachim, og få måneder efter kom bladevis af billeder, hvor de umage par igen var på kysse-stadie.

- Jamen, han er helt fantastisk. Han har den der danske måde at være på, meget diskret og lidt ydmyg. Det er charmerende, virkelig, har Marie udtalt i Alt For Damerne.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/marie_cavallier_og_prins_joachim_3_oktober_2007.jpg
 (Foto: All Over)

Prinsesse Marie og prins Joachim kysser uder deres officielle forlovelse 3. oktober 2007. Foto: All Over

Se alle billederne af prinsesse Marie i galleriet øverst i artiklen.

Læs alt om prinsesse Marie her.

D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie giftede sig den 24. maj 2008 i Møgeltønder Kirke, og Joachim havde nu endeligt, i anden omgang, fundet sin helt rigtige prinsesse. Bryllupsfesten blev holdt på Schackenborg Slot, altså på et langt mindre slot, end ved første bryllup, som blev afholdt på Fredensborg Slot. Schackenborg Slot blev også den daglige bolig for det nygifte par.

Kun et år efter Marie havde sagt ja til Jokke, blev prinsessen gravid. I 2009 kom Prins Henrik Carl Joachim Alain og tre år senere kom Prinsesse Athena Marguerite Françoise Marie. Prins Joachim har fra sit tidligere ægteskab to børn, Prins Nikolai William Alexander Frederik og Prins Felix Henrik Valdemar Christian.

Men Jylland var ikke det royale pars naturlige habitat, og i 2014 rykkede familien de kongelige teltpæle op og flyttede til København. Driften af slottet med dertil hørende landbrug var ifølge kongehuset vanskeligt foreneligt med prins Joachims og prinsesse Maries officielle opgaver og protektioner. I 2014 kunne det dog afsløres, at Joachim havde sat sig i stor gæld i det 400 gamle slot.

Se alle billederne af prinsesse Marie i galleriet øverst i artiklen.

Læs alt om prinsesse Marie her.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/marie_besoeger_i_beredskabsstyrelsen_haderslev.jpg
 (Foto: All Over)

Prinsesse Marie i arbejdstøjet, da hun besøger beredskabsstyrelsen i Haderslev. Foto: All Over

Prins Joachim flyttede i 1995 ind i et gældfrit Schackenborg, men alligevel har han siden 2007 lånt næsten 42 mio. kr. mod at give kreditforeningerne pant i slottet. Selv om Schackenborg formentlig kunne sælges for et højere beløb end den tinglyste gæld, så blev det for meget. Jokke fandt derfor på en plan.

Driften blev overtaget af den nyligt oprettet Schackenborg fond, med en startkapital på 100 mio. kr. Pengene er indskudt af familierne bag de stenrige virksomheder Lego, Ecco og Danfoss – og Prins Joachim indskyder selv 13 mio. kr. i fonden.

Parret havde kortvarigt adresse på Amalienborg, men er nu flyttet ind et stort palæ på Emiliekildevej 19 A i Klampenborg. Og i dag kan prinsesse Marie så fejre sin 40 års fødselsdag.

Se alle billederne af prinsesse Marie i galleriet øverst i artiklen.

Læs alt om prinsesse Marie her.

Sponsoreret indhold