Nyheder29. juni 2016

Roskildes VILDESTE camps: Bruger 40.000 kr. på musikanlæg

Vi startede festivalen i “Dream City” og besøgte drømmebyens flotte lejre – og det blev blandt andet til en snak om, hvor dyrt det er at skabe Roskildes dyreste – og fedeste - camp
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/front_dream_city.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

I dag er vi ankommet på Roskilde Festival med mudder under fødderne og solskin i øjnene – det er SKØNT at være tilbage!

Og hvilket bedre sted at starte end i festivalens mest centrale camping område, nemlig det kreative ”Dream City” .

”Dream City” er stedet hvor Roskildes festivalgæster får lov til at løfte festivals-oplevesen med deres egne kreative ideer og events. Især de kreative camps er kendetegnet for Roskildes drømmeby.

Der bliver ikke sparet på noget, når ”Dream Citys” borgere indtager campingpladsen, og mange af de unge mennesker har sparet op hele året for at kunne bygge den perfekte lejr.

Byen rummer så forskellige og kreative camps som en bodega, brandstation, bibliotek, zoologisk have, politistation, posthus – ja listen er lang og kreativiteten stor. Og det har som sagt heller ikke været billigt. De (få) steder, som vi nåede at besøge, kunne fortælle, at de havde brugt 40.000 kroner – alene på musikanlægget!

Men det er ikke kun pengepungen, der har været flittigt brugt. Det samme har ”Dream Citys”-borgernes fritid. Mange har været i gang mere eller mindre siden foråret for at blive klar til at indtage festivalen i deres kreative camps. Det er ret vildt!

Resultatet er nu også ret fedt!

Mød to af de vilde camps herunder:

Zoologisk Have-campen

https://imgix.seoghoer.dk/zoo_front.jpg

Zoo-campen er ret så let at genkende. Foto: Kaspar Wenstrup

https://imgix.seoghoer.dk/zoo.jpg

Nogle af de mange beboere i zoo-campen. Foto: Kaspar Wenstrup

Zoologisk Campen i Dream City kan prale af at have Roskilde Festivals - måske højeste højtaler. For campens kendetegn - det meterhøje tårn - er ikke bare et tårn. Det er skam også en højtaler. Eller faktisk tre højtalere. Der er nemlig monteret hele tre højtalere i tårnet. Og det har ikke været helt billigt at få bygget og slæbt ned på festivalpladsen.

- Vi byggede det sidste år og havde det med sidste år. Siden har det stået her, og det har sgu overlevet, og højtalerne virker endnu. Det er fedt, fortæller Anders, der er en af de omkring 20-25 beboere i campen.

Hele zoo-eventyret begyndte for omkring tre år siden, da de havde medbragt et girafanlæg - mest på grund af den kendte giraf Marius, der under stor mediebevågenhed måtte lade livet i Københavns Zoo. Herfra udviklede ideen sig - og sidste år bygge de tårnet, men de i år har bygget et skur.

- Vi begyndte arbejdet med tårnet tilbage i marts-april, fortæller Anders.

Ret fed camp må man sige!

DCFD-campen

https://imgix.seoghoer.dk/brand.jpg

Musikanlægget har kostet 40.000 kroner og holder - som en anden slags brandbil - inde midt på stationen. Foto: Kaspar Wenstrup

https://imgix.seoghoer.dk/brand_ff.jpg

Beboerne i DCFD-campen slapper af, inden festen for alvor går i gang senere i dag. Foto: Kaspar Wenstrup

Skulle der opstå brand i "Dream City" er lige om hjørnet... eller.... der ligger noget, der på afstand ligner en brandstation - en stor "bygning". Men det er nu ikke brandvæsenet, der er rykket på Roskilde Festivalen. Det er derimod en af festivalens mest vilde camps: DCFD-campen.

Alene musikanlægget - som står sikkert og tørt inde i "bygningen" - har kostet minimum 40.000 kroner. Bygningen har været noget billigere, 8.000 kroner.

- Vi aner ikke, hvorfor temaet skulle være brandstation, men nu er det andet år, vi er her, og det er vildt fedt, siger Frederik, der har været med til at bygge campen. Arbejdet gik igang 1. maj - og nu skal der så festes for hårdt de næste par dage.

Der bor omkring 40 mennesker i DCFD-campen.

Husk at følge SE og HØR på Roskilde Festivalen på Facebook og Instagram og Snapchat (seoghoerdk).

https://imgix.seoghoer.dk/logo.jpg

Sponsoreret indhold