Nyheder6. december 2017

DR-vært i voldeligt forhold: - Ring efter en ambulance, jeg har lyst til at slå dig ihjel

DR-værten Maria Månson levede i flere år i et forhold præget af både fysisk og psykisk vold. Han kunne for eksempel vågne op om morgenen og sige, at hun skulle ringe efter en ambulance, fordi han havde lyst til at slå hende ihjel
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mm_4.jpg
 Foto: DR/Simon Læssøe

DR-værten Maria Månson endte som ung i et forhold, der var præget af både psykisk og fysisk vold.

Det fortalte DR-værten, der blandt andet er kendt fra programmet Filmselskabet på DR K, da hun tirsdag svarede på spørgsmål på DRs hjemmeside i anledning af en ny kampagne, der har fokus på sunde og usunde grænser i parforhold.

Maria Månson fortæller, at hun som 16-årig blev kærester med en dybt charmerende fyr, der dog viste sig at have en mørk side. Efter tre måneder burde alarmklokkerne have ringet, men hun var med egne ord for forelsket i den charmerende mand.

- Jeg tror første gang, mine alarmklokker burde have ringet var efter tre måneder, hvor han i vrede slog en knytnæve ind i væggen lige ved siden af mit hoved. Herefter blev det gradvist værre. Men jeg var meget meget forelsket og ignorerede og undskyldte derfor det meste. Det skal også siges at forholdet også var sjovt og godt meget af tiden, fortæller Maria Månson under spørgetimen på DR.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mm_4.jpg
 Foto: DR/Simon Læssøe

Maria Månson blev i det voldelige forhold i tre år. Foto: Simon Læssøe/DR

Hun tilføjer, at den psykiske vold spændte bredt og handlede om flere ting. Blandt andet kunne kæreste finde på at læse i hendes private dagbog for så efterfølgende at citere højt fra dem overfor venner.

- Det kunne være at han købte blomster, men fortalte mig, at han hellere ville have givet dem til min veninde. Til sidst i forholdet blev det mere alvorligt. Der kunne han vågne op om natten og sige jeg skulle ringe efter en ambulance, fordi han havde lyst til at slå mig ihjel. Eller han kunne true med at tage sit eget liv, hvis jeg slog op. Så altså en bred palette af mindre og større svigt, fortæller Maria Månson ifølge DR.

Hun forsøgte flere gange at bryde ud af forholdet, men det tog tre år, før at hun var helt ude. De mange år med fysisk og psykisk vold satte sine tydelige spor hos Maria Månson:

- Jeg havde selv et ekstremt behov for tryghed i de første år. Jeg blev kærester med min bedste ven, fordi jeg vidste han ikke ville svigte mig. Til gengæld havde jeg meget svært ved at give mig helt hen, sådan forelskelsesmæssigt, fordi jeg var meget bange for at tabe mig selv igen. Det er noget der først er kommet med årene… og en del terapi og samtaler med venner, familie og efterfølgende kærester, fortæller Maria Månson ifølge DR.

Sponsoreret indhold