Nyheder21. oktober 2017

- Raket-Madsen ville smadre mit hoved med en hammer

En tidligere praktikant står nu frem og fortæller, hvordan den drabssigtede ubådskaptajn Peter Madsen truede med at smadre hans hoved med en hammer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/raket-madsen1.jpg
 (Foto: Deadlinepress.dk)

En af Peter Madsens tidligere praktikanter forlod Raket-Madsens Laboratorium, efter at den excentriske raket- og ubådsopfinder havde truet med at smadre hans hoved med en hammer.

Det fortæller den tidligere praktikant, der ønsker at være anonym, til BT.

Praktikanten fortæller, at den dramatiske episode fandt sted 21. juli sidste år, da praktikanten var på arbejde i Raket-Madsens Laboratorium. I tiden op til havde praktikanten og Raket-Madsen haft flere verbale sammenstød, fordi Raket-Madsen ifølge praktikanten ikke havde styr på sikkerheden.

- Jeg forsøgte at tale med ham om det mange gange. Jeg tog det vel op med ham hver anden dag og prøvede at forklare, at det var helt essentielt, at der var den slags på værkstedet. Det er helt normalt i smedeværksteder, og Peter Madsen havde også et halvt ton eksplosive kemikalier liggende, fortæller praktikanten til BT.

Torsdag den 21. juli sidste år kulminerede det hele ifølge praktikanten, da Raket-Madsen pludselig greb en hammer og truede ham.

- Han står mindre end en meter fra mig med en hammer hævet over hovedet. Han skriger, at ”nu skal jeg fandme holde kæft, ellers smadrer han mit hoved med den her hammer”, fortæller praktikanten til BT.

Praktikanten valgte herefter at forlade Peter Madsens laboratorium, der ligger på Refshaleøen, og han vendte ikke tilbage.

Praktikantens historie kommer samtidigt med, at 47-årige Peter Madsen er sigtet for drabet på og parteringen af den svenske freelancejournalist Kim Wall, der forsvandt under en reportagetur med Peter Madsen 10. august. Først forklarede ubådskaptajnen, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen og ikke vidste, hvor hun var.

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Få dage efter ændrede han dog forklaring og indrømmede, at hun var død i en ulykke ombord på ubåden Nautilus, og at han herefter valgte at begrave hende til søs.

Peter Madsen har hele tiden fastholdt, at Kim Walls lig var hel, da han dumpede det i havet – men 21. august fandt man først torsoen og 7. oktober fandt man så hendes hoved og ben i Køge Bugt. Politiet er ikke i tvivl om, at Kim Wall blev parteret ved en bevidst handling.

Politiet har tilmed oplyst, at Kim Walls lig havde talrige knivstik, der var blevet påført enten kort inden eller efter, at hun døde.

I obduktionsrapporten, som blev læst op i retten, står der blandt andet, at Kim Walls torso havde 15 knivlæsioner – ét i brystkassen og 14 i underlivet (her var de 10 stiklæsioner på ydre kønsdele, mens de fire stiklæsioner var i vagina).

Desuden kom det også frem, at der blev fundet små rester af fedt- og muskelvæv og knogler på Raket-Madsens kedeldragt.

Alle disse beviser modsiger hans egen forklaring om, at han ikke parterede liget. Desuden har obduktionen af Kim Walls vist, at hendes kranie ikke bærer præg af traumer eller slagskader – hvilket ikke stemmer overens med Peter Madsens forklaring om, at Kim Wall døde, da hun fik en 70 kilo tung luge i hovedet.

Fundet af Kim Walls hoved er et så overvældende bevis i sagen mod Peter Madsen, at den 47-årige ubådsentusiast og raketbygger bør overveje at tilstå drab.

Det fortalte forsvarsadvokat Mette Grith Stage til BT tidligere på måneden.

- Når Kim Walls hoved ikke bærer præg af stumpt vold, så er vi der, hvor man som forsvarer typisk vil tage en snak med sin klient, om at der er opstået en ny – alvorlig – udfordring for forsvaret, og i den forbindelse gøre ham opmærksom på muligheden for at sadle om og køre sagen som en tilståelsessag, sagde forsvarsadvokat Mette Grith Stage til BT i begyndelsen af oktober.

Forsvarsadvokaten understregede på samme tid, at hun ikke kender til alle detaljer i sagen, og at hun kun kan udtale sig ud fra de informationer, der er blevet fremlagt i pressen.

Under retsmødet i begyndelsen af oktober, hvor Raket-Madsen blev varetægtsfængslet i yderligere fire uger, kom det også frem, at politiet har fundet videoer af drab og tortur på den computer, som Peter Madsen nægtede at lade politiet undersøge. Der er ifølge politiet tale om "ægte drab" - blandt andet foretaget ved halshugning.

Efterforskerne ved dog endnu ikke, hvad der præcist slog Kim Wall ihjel.

Peter Madsens varetægtsfængsling blev forlænget yderligere fire uger ved retsmødet i begyndelsen af oktober.

Sponsoreret indhold