Nyheder11. oktober 2017

Raket-Madsen vil ikke længere tale med politiet

Efter fundet af Kim Walls hoved og ben vil Raket-Madsen ikke længere tale med politiet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/raket-madsen-11102017.jpg
 Foto: Privatfoto og Scanpix
Raket-Madsen, alias Peter Madsen, ønsker ikke længere at tale med politiet. Det oplyser anklager Jakob Buch-Jepsen til svenske Aftonbladet.
- Peter Madsen ønsker ikke at tale med politiet efter fundet fredag i sidste uge, siger Jakob Buch-Jepsen til Aftonbladet. Drabschef Jens Møller bekræfter, at Peter Madsen for nuværende ikke ønsker at tale med politiet i sagen om drabet og parteringen af Kim Wall. - Han har via sin advokat meddelt os, at han ikke vil tale med os, siger drabschef jens Møller til sydsvenskan.se.

Raket-Madsen ville oprindelig gerne samarbejde med politiet

Peter Madsen har ret til at nægte at tale med politiet. Men Jens Møller mener ikke, at det betyder det store på nuværende tidspunkt, at Peter Madsen nægter at tale med politiet. - Det er frivilligt om man vil lade sig afhøre eller ej. Men rent praktisk, så gør det ikke så meget, da vi har en detaljeret redegørelse fra ham fra tidligere, siger Jens Møller til sydsvenskan.se. Da Peter Madsen i sin tid blev anholdt fredag den 11. august udtalte hans advokat Betina Hald Engmark, at Peter Madsen ønskede at samarbejde fuldt ud med politiet. Siden er Kim Walls torso blevet fundet, og i fredags fandt dykkere i Køge Bugt ud for Avedøre Holme Kim Walls hoved, ben og tøj samt en kniv. Peter Madsen har forklaret, at Kim Wall døde som følge af en ulykke om bord, da hun fik en 70 kilo tung luge ned i hovedet og fik kraniebrud og døde af sine skader. Peter Madsen gav derefter Kim Wall 'en begravelse til søs', da han ifølge sin egen forklaring smed hendes krop i havet i hel tilstand. Han nægter at have dræbt og parteret Kim Wall, men erkender usømmelig omgang med lig. Obduktionen af Kim Walls hoved støtter ikke Peter Madsens forklaring om, at Kim Wall døde, fordi hun fik en 70 kilo tung luge i hovedet. Det sagde drabschef Jens Møller på et pressemøde lørdag. Der var hverken tegn på voldsomme traumer eller andre skader på hovedet, der underbygger Madsens forklaring til politiet. Det er dog stadig uvist, hvad dødsårsagen er. Dét arbejde vil politiet fortsætte med den kommende tid. Kim Walls ben lå i poser, der var fyldt med blylodder, så de ville synke til bunds. I den ene af poserne lå også en kniv. Drabschef Jens Møller ville ikke fortælle, hvilken kniv der var tale om – eller om den er blevet brugt til enten at stikke eller partere den 30-årige freelancejournalist. Alle ligdele blev fundet i poser - og det kan også vise sig at blive vigtigt i den kommende efterforskning og undersøgelse. For poserne kan have bevaret eventuelle beviser, der måtte sidde på ligdelene. Politet mangler dog stadig at lokalisere begge Kim Walls arme, og den eftersøgning vil politiet og dykkere også fortsætte med den kommende tid. Både af hensyn til efterforskningen, men også af hensyn til de pårørende, så de får mulighed for at begrave hele Kim Walls lig. Under det seneste retsmøde i sagen, der blev afholdt tidligere på ugen, kom det frem, at torsoen af Kim Wall havde adskillige knivlæsioner, 15 i alt. Obduktionsrapporten, der blev læst op i retten, står der blandt andet, at Kim Walls torso havde 15 knivlæsioner – ét i brystkassen og 14 i underlivet (her var de 10 stiklæsioner på ydre kønsdele, mens de fire stiklæsioner var i vagina). Desuden kom det også frem, at der blev fundet små rester af fedt- og muskelvæv og knogler på Raket-Madsens kedeldragt. Peter Madsens varetægtsfængsling blev tirsdag i sidste uge forlænget frem til 31. okotber. Gense pressemødet med drabschef Jens Møller, hvor han orienterer om fundet af Kim Walls hoved:

Sponsoreret indhold