Nyheder23. januar 2015

Postede vildt billede: Derfor gjorde vi det

Radikal Ungdom forklarer, hvorfor man sammenligner Dronning Margrethe med diktator
Af af
Radikal Ungdoms Christopher Røhl forklarer, hvorfor man sammenligner Dronning Margrethe med diktator
Radikal Ungdoms Christopher Røhl forklarer, hvorfor man sammenligner Dronning Margrethe med diktator
 Foto: Radikal Ungdom og Thomas Laursen



På et billede har Radikal Ungdom sammenlignet Dronning Margrethe med den nordkoreanske diktator Kim Jong-un. Landsformanden Christopher Røhl kan ikke forstå, at nogle mennesker kan se billedet som majestætsfornærmelse.

LÆS OGSÅ: Sammenligner Margrethe med berygtet diktator

LÆS OGSÅ: Sammenlignede dronning med diktator: Nu raser danskerne

- Hvis folk finder kampagnen stødende, vælger de også at læse noget andet i den. Vi sammenligner jo som sagt ikke dronningen med det, som diktatoren i Nordkorea har gjort. Tværtimod siger vi bare, at de begge to har fået nogle beføjelser i det, at de er blevet født ind til det, som vi mener, er forkasteligt, siger Christopher Røhl til SE og HØR.

Formanden fortæller, at han ikke har noget imod dronningen som person.

- Personligt ville jeg stemme på dronning Margrethe, hvis hun stillede op i politik, men jeg har desværre aldrig haft mulighed for det. Den nytårstale, hun holdt i år, var fantastisk. Hun ville helt sikkert få mit kryds på stemmesedlen. Det er ikke noget mod dronning Margrethe - tværtimod. Som sagt synes jeg, at hun er en dygtig dame- særligt i forlængelse af den nytårstale i år, siger Christopher Røhl.

Hele meningen med sammenligningen er at sætte fokus på monarkiet, lyder det fra ungdomspartiet.

- Vi prøver at sætte fokus på det, at vi har et monarki i Danmark, og sætter spørgsmålstegn ved, om det kan være rigtigt, at man kan være født til at være konge af Danmark eller repræsentant for Danmark, som dronningen jo er. Og det er egentlig den eneste ting, vi lægger i sammenligningen, fortæller han.

Sponsoreret indhold