Nyheder3. juli 2015

Nu kommer "Blinkende Lygter" som teater

Ole Thestrup er med - og skal endnu en gang ud og jage med Arne!
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/blinkende_lygter_front.jpg
 Foto: AOP

”Blinkende Lygter” er en af de mest sete og populære film de sidste 15 år.

Historien om det småkriminelle firekløver Torkild, Arne, Stefan og Peter tog alle med storm, da filmen blev vist i 2000.

Og her 15 år senere får vi så teaterudgaven. Black Box Theatre i Holstebro viser i efteråret 2015 ”Blinkende Lygter” som en komedie på de skrå brædder. Stykket bliver først vist i Holstebro, men rejser så videre København, Aarhus og Herning.

Det var oprindeligt Søren Pilmark, Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen og Ulrich Thomsen, der i 2000 spillede hovedrollerne i filmen. De er blevet skiftet ud med nye skuespillere.

[node:aller-related-content]

Thomas Mørk er Arne i teaterversionen. I filmen klapper bandens anfører, Torkild, den irriterede Hanne en knytnæve med beskeden ”nu holder du kraftedeme kæft, kælling”. På scenen er det Tom Jensen, der skal spille Torkild, og Trine Appel er Hanne.

Den altædende Stefan undskylder Torkild, da han ikke kan puste æg med forklaringen ”det er en syg høne, der har lagt det æg der”. Jan Meyer spiller Stefan.

Ole Thestrup skal dog ligesom i filmen spille den våbenglade landmand Alfred, med ikoniske replikker som ”Hvad skød du den med?”

Danmarkspremieren finder sted den 30. september 2015 i Black Box i Musikteatret Holstebro, hvor den spiller til og med den 10. oktober.

Efterfølgende opføres forestillingen i Aarhus på Hermans i Tivoli Friheden (19. – 21. oktober), i København på Falconer Scenen (23. oktober – 25. oktober) og slutter i MCH Herning Kongrescenter (29. – 31. oktober 2015).

Billetter kan købes på billetlugen.dk eller på billetnet.dk

Nedenunder kan du se to legendariske klip fra filmen, instrueret af Anders Thomas Jensen.

Sponsoreret indhold