Nyheder9. juli 2023

Nu bekræfter BBC selv: Har suspenderet mandlig tv-vært efter beskyldninger om seksuelle krænkelser

En tv-vært en blevet revet af skærmen efter anklager om grove krænkelser mod en teenage-pige
Den britiske tv-station BBC har suspenderet en mandlig tv-vært.
Den britiske tv-station BBC har suspenderet en mandlig tv-vært.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den britiske tv-station BBC har suspenderet en mandlig tv-vært.

Han er beskyldt for at have betalt tusindvis af britiske pund til en teenager for at modtage seksuelle billeder.

Det skriver BBC på sin hjemmeside søndag. Her fremgår det også, at tv-stationen er i kontakt med politiet.

- BBC tager enhver påstand alvorligt, og vi har robuste interne processer på plads til proaktivt at håndtere sådanne beskyldninger.

Fredag bragte den britiske avis The Sun en historie om, at en BBC-vært har betalt over 35.000 pund - svarende til over 300.000 kroner - til en person på 17 år for seksuelle billeder.

Avisen skrev, at familien til den unge person havde klaget til BBC i maj. Familien blev ifølge The Sun forundret over at se, at tv-værten stadig var på skærmen. Derfor gik familien til The Sun.

I en intern mail sendt til medarbejderne på BBC skriver tv-stationens generaldirektør, Tim Davie, at han er i kontakt med familien, som The Sun har talt med.

- Jeg vil gerne forsikre jer om, at vi arbejder hurtigt på at fastslå fakta og for at sikre, at disse sager håndteres retfærdigt og med omhu - herunder med eksterne myndigheder, hvor det er relevant, skriver han.

Også den britiske kulturminister, Lucy Frazer, er gået ind i sig i sagen. Tidligere på søndagen holdt hun et møde med ledelsen i BBC over de "dybt bekymrende" beskyldninger.

- I betragtning af beskyldningernes karakter er det vigtigt, at BBC nu får plads til at udføre sin undersøgelse, fastslå fakta og træffe passende foranstaltninger. Jeg vil blive holdt opdateret, sagde hun ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Tim Davie forventer BBC at komme med en ny opdatering om sagen en af de kommende dage.

Tidligere på søndagen skrev Sky News, at The Suns historie har udløst et stort postyr af spekulation på de sociale medier om, hvem BBC-værten kan være.

En række BBC-værter har de seneste dage afvist, at det er dem, der har står bag betalingerne.

En af dem er Nicky Campbell. I et opslag på Twitter har han antydet, at han har politianmeldt en anden Twitter-bruger, der har nævnt ham som værende BBC-værten.

Sponsoreret indhold