Nyheder2. september 2016

Mel C: Derfor vil jeg ikke være med i Spice Girls

I et langt blogindlæg forklarer Melanie C., hvorfor hun ikke bliver en del af det genforenede 'Spice Girls'

Spice Girls - genforening

Som med mange andre bands, der er splittet op, går snakken fra tid til anden om en gendannelse af alle tiders pigeband, 'Spice Girls'. De fem kryddersild opstod i 1994, og to år efter hittede de med deres debutsingle 'Wannabee'. Singlen blev nummer et i 37 lande, og deres efterfølgende debutalbum blev solgt i mere end 31 millioner eksemplarer på verdensplan, hvilket gjorde udgivelsen til den bedst sælgende plade af en kvindegruppe nogensinde.
Og i årene efter tog gruppens fem britiske kvinder Melanie Brown ('Scary Spice'), Melanie Chisholm ('Sporty Spice'), Emma Bunton ('Baby Spice'), Geri Halliwell ('Ginger Spice') og Victoria Beckham ('Posh Spice') verden med storm, og de har solgt mere end 80 millioner plader i karrieren, hvilket gør dem til den bedst sælgende kvindegruppe nogensinde. I 2000 blev bandet opløst for at blive gendannet et enkelt år mellem 2007-2008. Og igen i 2012 genopstod den succesfulde gruppe for blot en enkelt aften, da de optrådte ved afslutningsceremonien ved OL i London.
I år har Melanie Brown, Emma Bunton og Geri Halliwell gendannet gruppen og kalder sig 'Spice Girls', men ifølge Melanie Chisholm kan fans, der håber på en genforening med alle de fem originale medlemmer, godt opgive håbet. Det bliver der ikke tale om, skriver hun i et blogindlæg til thelovemagazine.co.uk. - Fascinationen af 'Spice Girls' holder aldrig op, og det er på samme tid både en velsignelse og en forbandelse. Jeg bliver på daglig basis spurgt, hvorvidt 'Spice Girls' bliver genforenet. 'Hvornår?', 'hvordan?', 'hvorfor ikke?', spørger folk. - Da vi blev genforenet i 2007, forstummede spørgsmålene for en stund.
- Vi havde gjort det - fansene var glade, vi var glade. Men i det minut turnéen sluttede, begyndte spørgsmålene igen, skriver Melanie C. - Prøv at høre. Jeg vil være en 'Spice Girl', til jeg dør, men de evige spekulationer om, hvorvidt vi i år ville blive genforenet i 20-året for udgivelsen af 'Wannabee', har været specielt udmattende. Misforstå mig ikke - jeg forstår godt interessen. Men er det en ny regel, at bands SKAL genforenes? Hvorfor kan vi ikke bare blive husket for vores fantastiske præstationer i 1990'erne? - Da vi blev genforenet og tog på turné i 2007 var det fantastisk, frygtindgydende og surrealistisk på en og samme tid. Alle os fem tilbage sammen. Som om, at vi var rejst tilbage i tiden for en global fejring af bandet. - Når sandheden skal frem, traf jeg, efter flere møder i år ansigt til ansigt med de andre, den svære beslutning ikke at være en del af genforeningen med Emma, Geri og Melanie. Victoria havde allerede - helt forståeligt - meldt fra på grund af travlhed med sit eget tøjbrand og sin store familie.
- Det sværeste for mig var at skuffe folk, de andre piger, fansene, civilisationen?! Det føltes ikke rigtigt, og jeg måtte følge mine mavefornemmelse. - Jeg ville elske at spille på de største koncertscener i verden og synge vores dejlige popsange og genopleve tidligere tiders popularitet. Det ville selvfølgelig også give KASSEN rent økonomisk. Men vi var et band med fem medlemmer. Nåede vi ikke toppen, da vi optrådte ved OL? Der er virkelig meget godt ved at stoppe, mens man er på toppen. Jeg mener heller ikke, at vi ville yde hverken bandet eller fansene retfærdighed ved at stille op i alt andet end den fulde originale besætning, skriver Melanie Chisholm. Hun har selv haft en solokarriere efter tiden med 'Spice Girls'. - Jeg gør mig ingen illusioner om, at min solokarriere får samme gennemslagskraft som 'Spice Girls', og jeg vil altid elske bande og er meget stolt af min fortid og vil altid sætte pris på at være en 'Spice Girl', skriver Melanie Chisholm. Se stort galleri med 'Spice Girls':

Spice Girls - genforening

Sponsoreret indhold