Nyheder25. oktober 2016

Mads Mikkelsen afslører: Denne rolle elskede jeg især at spille

Den danske stjerneskuespiller Mads Mikkelsen har spillet et utal af forskellige roller – nu afslører han, at særligt én rolle var sjov at arbejde med
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/madsmikkelsen.jpg
 Foto: All Over Press)

Han har spillet rollen som både læge, skydegal kriminel, homoseksuel, modstandsmand, komponist, nordisk kriger, kannibal og James Bonds værste fjende… blot for at nævne nogle få.

Mads Mikkelsen kan roligt kaldes én af Danmarks mest alsidige og talentfulde skuespillere, og om lidt begiver han sig ud i et nyt eventyr, når han spiller rollen som Kaecilius i Marvel-superheltefilmen ”Doctor Strange”.

I et nyt interview med det britiske magasin GQ afslører den 50-årige skuespiller nu, at der dog særligt er én rolle, som han ser tilbage på med stor glæde.

… og der er ikke tale om en rolle i en af de utallige udenlandske storfilm, som Mads Mikkelsen efterhånden har spillet med i.

I stedet er det hans rolle i den morbide og kulsorte komedie ”De Grønne Slagtere” fra 2003, hvor Mads Mikkelsen spillede rollen som den indadvendte Svend Sved med det hidsige temperament og de høje tindinger.

https://imgix.seoghoer.dk/svend_sved_de_groenne_slagtere.jpg

Bjarne (Nikolaj Lie Kaas) og Svend Sved (Mads Mikkelsen) i "De Grønne Slagtere" fra 2003. Foto: De Grønne Slagtere/Rolf Konow

- Der er altid så mange forskellige årsager til, at man elsker at arbejde lige netop med én film. Enten kan det være, fordi filmen er fantastisk, eller fordi karakteren er super sjov, eller fordi du simpelthen rammer den på kornet. En af de karakterer, som jeg nød i meget høj grad, var karakteren i ”De Grønne Slagtere”. Han blev kaldt Svend, og han var den mest irriterende person. Han var en biperson. Han mente altid, at han havde ret, og hvis han ikke havde ret, begyndte han at tude som et barn for at få sin vilje. Jeg syntes, at det var en genial rolle at spille, og jeg nød det virkeligt, fortæller Mads Mikkelsen til det britiske magasin.

I ”De Grønne Slagtere” medvirkede Nikolaj Lie Kaas også i rollen som den apatiske Bjarne, der sammen med Svend Sved forsøger at få succes med at åbne deres egen slagterforretning.

Det går dog mildest talt dårlig – og oven i det hele kommer Svend Sved ved et uheld til at låse en elektriker inde i fryserummet. Det kan elektrikeren naturligvis ikke holde til, og næste morgen er han frosset til døde, og i ren panik over den dårlige forretning kommer Svend Sved til at skære ham op og sælge hans lår til en kunde. Samme aften gentager ”successen” sig – og vupti. Pludselig strømmer kunderne til…

Filmen, der fik biografpremiere i 2003, er instrueret af Anders Thomas Jensen.

Du kan se et stort galleri med billeder af Mads Mikkelsens mange rolle herunder:

Mads Mikkelsens mange roller

Sponsoreret indhold