Nyheder27. juni 2016

Lukas Graham: - Jeg havde bare en bedre plan end pladeselskabet

Lukas Graham har kæmpet benhårdt for at slå igennem på den helt store scene – og det krævede blandt andet, at bandet lyttede til sig selv og ikke pladeselskabet, afslører Lukas Graham nu i et stort interview
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lukas_grham.jpg
 Foto: All Over

For fem år siden var de kun kendt inden for Christianias mure. De spillede på Fristadens små scener og ventede stadig på sådan for alvor at slå igennem i Danmark.

I dag brager Lukas Graham frem over hele verden – og bandet med den krøltoppede Lukas Graham Forchhammer i front har indtaget førstepladser overalt i verden.

Men succesen er de ikke kommet sovende til – de har i stedet kæmpet benhårdt for at slå igennem både herhjemme og i udlandet.

For bandet har aldrig lagt skjul på, at de gik efter et internationalt gennembrud. Og det har blandt andet betydet, at bandet måtte træffe nogle dristige valg – som for eksempel at stole på egne mavefornemmelser i stedet for pladeselskabet.

Det fortæller frontmand Lukas i et stort YouTube-interview kaldet ’Lukas Graham – USA Documentary: Episode 05’.

- Jeg vil ikke i Top 100 med en Top 100-sang. Jeg vil i Top 100 med ’7 Years’ eller ’Better Than Yourself’, siger sangeren i interviewet, som du kan se nederst i denne artikel.

- Jeg har bare en bedre plan, end de har. Jeg ved, hvordan jeg lyder, og jeg ved, hvordan jeg skal sælges til publikum, siger han.

Bandet besluttede i foråret 2015 – også på grund af pengemangel – at ”chok-udkomme” med et nyt album i Danmark. Blandt andet for at vise deres amerikanske pladeselskab Warner Music, at bandet virkelig drømmer om at få albummet godkendt i USA. Noget, der på daværende tidspunkt endnu ikke var sket.

- Vi bliver enige om, at det er en god idé at få Kate (Kate Craig er bandets kontakt i pladeselskabet, red) over, så hun ligesom kan forstå, hvad Lukas Graham er i Danmark, fortæller bandet i interviewet.

Og den plan ser ud til at lykkedes. I hvert fald kan Kate sagtens se, at danskerne er vilde med Fristadsbandet – hun oplever blandt andet drengene optræde til Grøn Koncert.

- Hun sagde, at hun synes, det var bedre end en Taylor Swift-koncert, lyder det bagefter jublende fra bandet.

Og Kates besøg satte tilsyneladende skub i beslutningerne hos pladeselskabet. I hvert fald blev albummet internationalt tilgængeligt 1. april 2016 – og herfra er det kun gået én vej: Opad.

Du kan se interviewet med Lukas Graham herunder:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Og herunder kan du se billeder af bandet:

Lukas Graham - billeder fra hans liv

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_127.png

Sponsoreret indhold