Nyheder19. maj 2014

L.O.C. og Burhan G træder i hinandens sko

Udgiver singlen 'Karma' i dag
https://imgix.seoghoer.dk/media/8bad575fa162420da4bef5d9c4181c15.jpg
 Foto: All over og TV2





- Jeg har noget virkelig fedt, du skal kigge på, lyver Burhan G i telefonen. I den anden ende af røret sidder rapperen Liam O'Connor. De har kendt hinanden i årevis, men endnu har de to musikere ikke lavet et nummer sammen.

Burhan G er godt klar over, at han pynter lidt på sandheden. I virkeligheden ved han ikke helt endnu, om det virkelig er fedt, det nummer, der langsomt tager form i hans hoved.

LÆS OGSÅ: L.O.C.: Så fræk er han i sengen

Men han har en idé. En idé, der vender op og ned på det, danskerne ved om to af de kunstnere, der igen og igen topper hitlisterne.

For han vil have L.O.C til at synge. Og selv vil han træde ud af de storladne kærlighedssange, der præger det album, han vil have, at tracket skal være med på.

- Jeg vidste, at det ville være noget, som ingen af os egentlig var bekvem i, og at det hverken ville lyde som Liam eller mig, siger Burhan G.

Den præmis kunne L.O.C. godt lide.

- Normalt ville man have en eller anden idé om, at jeg skulle ind i Burhans univers, eller at han skulle ind i mit. Men det stikker meget ud fra det, vi begge plejer at lave. Burhan er mere flabet, mens jeg er mere blød, end jeg plejer, siger Liam O'Connor om sangen "Karma", der udkommer som single den 19. maj.

Musikken brager ud af højttalerne, da Burhan G en sommeraften hjemme hos sig selv første gang præsenterer L.O.C. for sangen.

LÆS OGSÅ: L.O.C.: Jeg fucker alting op

- Jeg gik nærmest derfra med tinnitus, men jeg havde en melodi i hovedet, griner L.O.C., der ikke var i tvivl: Det her var et nummer, de skulle lave sammen.

Men kun fordi, det føltes rigtigt. Havde mavefornemmelsen ikke været der hos dem begge, var de klar på at give hinanden hånden og sige pænt farvel og "måske en anden gang".

- Vi har begge været i gang så længe, at vi ikke bliver skuffede, hvis tingene ikke lige går, som man selv forventer. Der er en gensidig respekt, og vi har begge to en hel masse på tallerknen. Vi ved, at man ikke kan forcere det. Jeg har da smidt et par tracks efter Burhan gennem tiden, men det har bare ikke passet ind. Det skal virkelig sige én noget, fortæller L.O.C.

- Det her er en idé om på en eller anden måde at træde i hinandens sko, siger han.

LÆS OGSÅ: L.O.C. får alt ved skilsmisse

I mange år har de to hitmagere været en del af samme branche. En branche, hvor der er fester, damer og alkohol ad libitum. Men hvor de måske differentierer sig genremæssigt, har de samme holdning til alt det, der ligger uden om den musik, de dyrker.

- Når Burhan skal spille en koncert, så kommer han gør sit arbejde og smutter igen. Det er ikke den omkringliggende fest og rygklapperiet, der betyder noget for ham, siger L.O.C.

- Vi deler en respekt for faget. Når jeg ser en ung musiker, der bryder igennem i dag, så tænker jeg "Okay, de næste par år bliver fucking fede for dig, men så skal du til at lave den svære toer", siger Liam O'Connor og uddyber:

- Man har jo lige de der to og et halvt år, hvor man bruger alle de penge, man har lyst til og gør alt det, man har drømt om som lille. Man køber flasker på alle klubberne og snaver med så mange kvinder, man overhovedet kan komme i nærheden af.

- Men på et tidspunkt skal man vælge, om det er festerne, der tæller, eller om det er musikken, der betyder noget. Og bagefter skal man se fremad, og det kan enten blive rigtig kedeligt, eller man kan vende det drive til noget kreativt. Vi har begge valgt at gøre det sidste, siger han.

Newspaq

Sponsoreret indhold