Nyheder25. august 2015

L.I.G.A.'s trommeslager måtte snyde sig til succes

Det var ikke med forældrenes bedste vilje, at Ihan Haydar blev popmusiker, men i dag er de glade for, at Danmarks vildeste trommeslager er deres datter
22-årige Ihan Haydar er en ægte succeshistorie som den karismatiske trommeslager i øjeblikkets største danske popgruppe L.I.G.A. Men det lå ikke lige for hos den skønne piges forældre, at deres datter skulle slå på tromme.
De havde drømt om, at deres børn i mulighedernes land skulle være tandlæger eller advokater. – I stedet har de fået en professionel danser, en danmarksmester i bodybuilding og mig, griner Ihan hjemme i lejligheden på Amager, som hun deler med kæresten. – De havde deres egne tanker om musikverdenen. De troede, at rockstjerner hele tiden er fulde og dør af det. I dag har de opdaget, at det kan fungere og give et godt liv, smiler Ihan lykkeligt til seoghør.dk. I skolen havde hun flair for flere instrumenter, men trommerne vandt, da klasselæreren præsenterede dem i 6. klasse.
Det gjorde de til gengæld ikke hos forældrene. Deres pige skulle bestemt ikke slå på tromme. – Vi har virkelig haft mange skænderier. Der er blevet smækket med døren, og jeg har prøvet at løbe hjemmefra. Men jeg kom jo altid tilbage igen, smiler Ihan, som i stedet blev på skolen og tævede trommerne om efterdagen uden forældrenes vidende. Historien om Ihans vej til trommerne i L.I.G.A er faktisk ikke mindre fantastisk end fortællingen om vejen fra Bagdads bomber til Midtsjælland. Ihan var med til at arrangere MGP på sin skole, men skulle egentlig ikke selv have optrådt, da der kom et afbud. Pludselig havde hun vundet hele konkurrencen, og klassekammeraternes video blev spottet på YouTube af selveste Chief1, som tilbød hende at optræde med Soluna Samay i det nationale MGP i Aalborg i 2012.
Heller ikke denne gang faldt det dog i forældrenes smag. – Vi skændtes i flere dage, men jeg måtte ikke tage af sted. Jeg vidste, jeg måtte lyve for ikke at fortryde det resten af livet, forklarer Ihan.
I stedet fortalte hun forældrene, at hun skulle på udflugt med sin 3. g-klasse. Hendes forældre så normalt aldrig dansk TV, men denne aften gjorde de. – Havde vi tabt, så havde de slået mig ihjel. Nu vandt vi i stedet, og jeg kom i den lokale avis. Jeg fik virkelig meget skældud, men de var også stolte, griner Ihan til seoghør.dk. Chief1 og Remee huskede hende også, da succesen L.I.G.A blev dannet, og de første mange penge brugte Ihan i øvrigt først på en lille bil og siden en københavnerlejlighed til sine forældre. I denne uge kan L.I.G.A. iøvrigt opleves ved Køge Festuge.
https://imgix.seoghoer.dk/img602.jpg
 privat
Ihan med hele familien i Jordan. Ali, Ihan, farmand Haydar, mor Hanah og Omar. Siden har Ihan også fået en lillesøster. Foto: Privat.
https://imgix.seoghoer.dk/polfoto_44644273.jpg
Danmarks vildeste trommeslager.

Sponsoreret indhold