Nyheder4. oktober 2016

"Krummerne" fylder 25 år. Her er de i dag

Den 4. oktober er det et kvart århundrede siden, at den første Krumme-film ramte biograferne og fik hele Danmark til at synge ”Det’ ikke så svært”
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/krumme_4.jpg
”De har kogt en kat!” Replikken var Karen-Lise Mynsters i den sjove scene i den første ”Krummerne”-film, der havde premiere i dag, den 4. oktober 1991 - for 25 år siden.
https://imgix.seoghoer.dk/krumme_2.jpg
"De har kogt en kat!". Den første Krumme-film "Krummerne" fylder 25 år i dag, den 4. oktober. (Foto: All Over) Her er Familien Krumborg-skuespillerne i dag: Dick kaysø I rollen som den evigt optimistiske Krumme-far med hjemmetøfler og ternet skjorte så man Dick Kaysø. Siden har han medvirket i en lang række serier, men den 69-årige folkekære skuespiller er nok mest kendt for sin rolle som Børge i DR-serien ”Krøniken”.
https://imgix.seoghoer.dk/dick_kaysoe.jpg
Foto: Claus Poulsen Karen-Lise Mynster Krummes søde mor blev spillet af Karen-Lise Mynster, som i dag er 64 år. Den populære skuespiller har siden høstet stor anerkendelse især på teatret. Hun har modtaget talrige priser, herunder fem Reumert-priser og Lauritzen-prisen i 2015. I øjeblikket spiller hun på Det Kongelige Teater.
https://imgix.seoghoer.dk/sh-41485.jpg
(Foto: Thomas Laursen) Laus Høybye Hele Danmark faldt pladask for Mads Krumborg, som blev spillet af Laus Høybye. Den talentfulde dreng blev en kæmpe stjerne, og efterfølgende lagde han stemme til et hav af tegnefilm, bl.a. Disneys ”Herkules” og ”Den lille havfrue”. I dag er skuespilleren 37 år, og han har haft mange flotte roller på både teater, film og TV. Mange kender ham også fra satiregruppen ”PLATT-FORM”. Netop nu har Laus hovedrollen i musicalen ”Jordens søjler” på Østre Gasværk Teater.
https://imgix.seoghoer.dk/20160829_wen_-_teater_6.jpg

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Lukas Graham Forchhammer I rollen som lille Grunk vandt han alles hjerter. Charmetrolden hedder i virkeligheden Lukas Graham Forchhammer, og han er vokset op og er blevet en stjerne på den internationale musik­scene. Sammen med bandet ”Lukas Graham” har den 28-årige sanger toppet verdens hitlister med bl.a. sangen ”7 Years”.
https://imgix.seoghoer.dk/sh-83437.jpg
(Foto: Dan Mariegaard) Line Kruse Hun fik sit gennembrud som storesøster Stine tilbage i start-90’erne. Siden har Line Kruse, 41, medvirket i flere film, og i 2014 gav hun den gas i TV2s ”Vild med dans”. I dag er hun bosat i Los Angeles, USA, sammen med sin mand, filmmageren Anders Thomas Jensen og parrets tre børn. I øjeblikket kan man se hende i DR-serien ”Bedrag”, i hvilken hun spiller Kristina.
https://imgix.seoghoer.dk/sh-78098.jpg
(Foto: Claus Poulsen)
https://imgix.seoghoer.dk/krumme_8.jpg
Mange husker sikkert, da juletræet roterede hurtigere og hurtigere i ”Krummerne 2 – Stakkels Krumme” fra 1992. (Foto: All Over)
https://imgix.seoghoer.dk/krumme_1.jpg
”Ivan, vi planlægger”, lød replikken i 1991 fra de fantastiske forbrydere Ivan og Boris, spillet af Jarl Friis-Mikkelsen og Peter Schrøder. (Foto: All Over)
https://imgix.seoghoer.dk/krumme_9.jpg
Krummes store kærlighed, Yrsa, blev spillet af Barbara Topsøe Rothenborg, der blev kendt i TV-serien ”Nana” og i dag er filminstruktør. ”Krummerne” er en filmatisering Thøger Birkelands populære børnebøger. (Foto: All Over)
https://imgix.seoghoer.dk/krumme_14.jpg
Buster Larsen var viceværten Svendsen, og Elin Reimer spillede den temperaments­fulde underbo fru Olsen. (Foto: All Over)
https://imgix.seoghoer.dk/krumme_7.jpg
I ”Krummerne 2” rider Krumme galop-derby på fuldblodshesten Vutji og vinder ikke blot løbet, men også Yrsas hjerte. (Foto: All Over)

Se endnu flere billeder her:

Krummerne fylder 25 år

Sponsoreret indhold