Nyheder20. august 2016

Kronprinsen heppede håndboldherrerne til sejr

Som i de tidligere kampe var Kronprins Frederik også på plads i aftes, da Polen og Danmark tørnede sammen i den olympiske håndboldhal

Til Frederiks trofaste klappen kom de danske håndboldherrer godt fra start med blandt andet et par fantastiske redninger af målmand Landin.

Kronprinsen kunne dog ikke gøre meget ved, at Polen kom godt tilbage og udlignede til 5-5 efter 10-11 minutter af kampen.

Svømmedarlingen Lotte Friis var sammen med sølvmedaljevinderne i badminton, Kamilla og Christinna, og adskillige andre atleter også på plads i hallen og kunne se spillet bølge frem og tilbage gennem hele første halvleg. Dog hele tiden med Danmark i førertrøjen.

I halvlegens slutning blev det dog til en del afbrændere, så Danmark måtte nøjes med en etmålsføring på 16-15 ved pausen.

Anden halvleg begyndte knap så overbevisende.

Stadig med en trofast klappende kronprins på lægterne, brændte danskerne alt for mange chancer på en storspillende polsk målmand.

Danskerne kom endda bagud, men udlignede efter 10 minutter til stillingen 19-19.

De næste ti minutter blev en tæt affære med kun fire scoringer. 21-21 efter 20 minutter af anden halvleg og bekymrede miner hos kronprinsen.

Ved 22-22 lavede Landin igen en pragtredning, og scorede derefter selv lynhurtigt.

Med seks minutter igen var Danmark på 23-22.

Med bare to minutter igen var stillingen uafgjort 24-24, da danskerne flot afbrød et polsk angreb.

Med 40 sekunder tilbage straffeskast til Danmark scorerede sit niende mål og kampen så ud til at være afgjort.

Men ak og ve, i kampens allersidste sekunder lykkedes det Polen at udligne. Så der skulle forlænget spilletid til. To gange fem minutter, hvor Danmark virkelig kom godt fra start. Efter første halvleg af den firlængede spilletid stod det således 29-26 til Danmark. De næste fem minutter blev alligevel spændende, men kampen endte 29-28 til Danmark.

Kronprinsen og håndboldherrerne er klar til finale søndag.

Se billederne af kronprins Frederik, der hepper på Danmark - og billeder fra kampen HER.