Kongelige4. august 2017

Ulla Terkelsen hylder Henriks kamp

I et blogindlæg kalder TV2-korrespondenten Ulla Terkelsen prins Henrik for "de oversete husmødres fortaler".
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ulla_terkelsen_0.jpg
 Foto: All Over Press

Det vakte opsigt i hele verden, at hoffet i går offentliggjorde, at prins Henrik ikke ønsker at blive begravet samme sted som dronning Margrethe.

Også TV2-ikonet Ulla Terkelsen, der til daglig rapporterer fra verdens store brændpunkter, har i allerhøjeste grad noteret sig prinsens valg. Og i et blogindlæg på tv2.dk hylder hun prinsens beslutning.

- Han koncentrerer sin vrede om en titel, han vil have en anden. Småligt? Ikke set i kønskampens lange perspektiv, skriver Ulla Terkelsen.

Hun sammenligner prins Henriks kamp for at blive kaldt konge med de mange kvinder, hvis identitet bliver defineret af deres mand. Lige som disse kvinder ønsker anerkendelse, gør prinsen det samme.

- Koner til alfahanner i erhvervsliv og i politik, der flittigt har hjulpet til med huslige sysler og børn uden at få anerkendelse. Stået klar med pindemadder iført stift grin og nyblæst hår. De vil vide, hvad prins Henrik raser imod. Manglende formel anerkendelse i form af en flot titel for deres store arbejde!

At prins Henrik burde forstå, at det ikke går, at han får en konge-titel, når nu det heller ikke lader sig gøre i andre europæiske lande som Holland og Storbritannien, som Ulla Terkelsen så ofte rejser i, mener den 73-årige korrespondent ikke skulle være nogen god begrundelse.

- Men der vil næppe udbryde uløselige diplomatiske kriser mellem disse, os venligtsindede lande og Danmark, hvis nu prins Henrik fik en anderledes titel. Mon de ville bemærke det i Haag og London, nok ikke, mener Ulla Terkelsen.

Sponsoreret indhold