Kongelige30. oktober 2017

Spåkone til Mary: Alle kommer til at kende dig

En spåkone på et loppemarked i Australien fortalte Mary Donaldson, at hun ville blive et meget kendt ansigt.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ftp-20030119-bk-ca4d1770.jpg
 Foto: All Over Press

Det var under OL i Sydney i 2000, at kronprins Frederik først stiftede bekendtskab med Mary Donaldson, der senere skiftede efternavnet ud med titlen som kronprinsesse.

I en ny bog, der lyder titlen "Under Bjælken", af forfatter Jens Andersen, afslører det danske kronprinspar nu de nærmere omstændigheder for det første møde.

I bogen fortæller kronprinsesse Mary, at hun forud for mødet med den danske kronprins havde en speciel oplevelse på et loppemarked i den australske storby.

En kvinde, der lagde tarotkort, fangede Mary Donaldons blik, og i det næste øjeblik sad hun ved spåkvindens bord.

- Kvinden fortalte mig, at jeg ville forlade den arbejdsplads, hvor jeg for ikke så længe siden var blevet ansat, og at jeg snart ville møde, som hun sagde: "a very worldly man".

- Det var en mand fra udlandet, og jeg ville blive meget berømt "a star", sagde hun ligefrem. Og jeg var bare sådan: "Okay, det lyder interessant", siger kronprinsesse Mary i bogen.

Hun fortæller videre, at spåkvinden også sagde, at hun ville flytte til Europa, og at folk ville komme til at vide, hvem den mørkhårede australske kvinde var.

- Jeg gik derfra og syntes, at "nå ja, det var da meget sjovt", men heller ikke mere, selv om jeg altid har været interesseret i det spirituelle og lidt mystik og skæbnetro, siger kronprinsessen i bogen.

Selv om kvindens ord dengang ikke betød det store, står de dog knivskarpt i erindringen i dag, fortæller Mary.

Blot kort tid efter mødte hun nemlig kronprins Frederik på en restaurant i Sydney.

Under middagen sad hun ved siden af prins Joachim, som fortalte røverhistorier og forsøgte at bilde sin borddame ind, at han var en dansk OL-deltager i triatlon.

Men senere på aftenen var det kronprinsen, hun faldt i snak med.

De to dansede, og selv om kronprinsen egentlig havde tænkt sig at gå hjem på grund af jetlag, blev han hængende.

- Det endte med, at Frederik og jeg og to andre tog hen på en natklub ved King's Cross, hvor vi dansede og fortsatte dansen og snakken.

- Jeg var først hjemme ved tre-fire tiden. Frederik satte mig af i en taxa, og inden den forsvandt om hjørnet, bad han om mit telefonnummer. Jeg gav ham det og fik et lille godnatkys på kinden, fortæller kronprinsessen.

Også kronprins Frederik var mærket af mødet.

- I begyndelsen tænkte jeg, at det var lidt for godt til at være sandt. Måske var det bare mig, der var grebet af øjebliksstemningen - først gang i Australien, olympisk eufori på alle gadehjørner - og så midt i det hele møder man kvinden, som bare er helt fantastisk.

- Det var jo ikke bare forelskelse, men lige så meget følelsen af at have mødt en soul mate, siger kronprinsen i bogen.

"Under Bjælken" udkommer 1. november.

/ritzau/

Sponsoreret indhold