Kongelige20. august 2017

Prins Henriks familiegravsted sygner hen

Selv om prins Henriks franske slot ligger få kilometer fra hans forældres og søskendes gravsted, så orker han ikke at holde det pænt
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/2010/royalt/juli-august-september/prins-henrik.jpg
 (Foto: All Over Press)

Prins Henrik kommer kun på kirkegården uden for den sydfranske by Albas, når han skal tage endelig afsked med franske familiemedlemmer.

Det vidner enorme tidsler, utæmmede slyngplanter og sækkevis af andet vildtvoksende ukrudt på de Laborde de Monpezat-familiens gravsted om.

Vissent løv på et lag af fugleklatter dækker den nederste del af gravmonumentet, der er halvt skjult af en hængende busk, der hænger ned fra kirkegårdsmuren.

Den lodrette del af monumentet, der blandt andet udgør et kors, er blevet ramt af en voldsom omgang flisepest ... en gartner med en ordentlig dunk Roundup, et skuffejern og en højttryksspuler ville kunne udrette underværker.

Henrik mistede sin far grev André i 1998 og sin mor grevinde Renée i 2001. En graveret marmorplade på gravstedet fortæller, at der senest var aktivitet på gravpladsen, da prins Henrik i 2015 mistede sin lillesøster Maurille, der døde af kræft – 73 år gammel.

https://imgix.seoghoer.dk/h1.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup)

Monpezat-familiens gravsted sygner hen (Foto: Kasper Wenstrup).

Det er ikke usædvanligt, at danske turister besøger Albas-kirkegården, der ligesom prins Henriks vinslot ligger klos op ad floden Lot – bare syv kilometers kørsel længere mod vest og på den sydlige del af floden.

https://imgix.seoghoer.dk/h2.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup)

Monpezat-familiens gravsted sygner hen (Foto: Kasper Wenstrup).

Familien de Monpezats gravsted skiller sig ud fra de andre gravpladser på kirkegården ved at se temmelig forsømt ud.

https://imgix.seoghoer.dk/h3.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup)

Monpezat-familiens gravsted sygner hen (Foto: Kasper Wenstrup).

Vissent løv, tidsler, fugleklatter og flisepest ... Det er vist sjældent, de pårørende kommer forbi her.

Ingen bebrejder Henrik

83 år er prins Henrik efterhånden blevet, og hans helbred er ikke det bedste, så ingen bebrejder ham, at han ikke kører de godt syv kilometer fra vinslottet Château de Cayx til kirkegården for at luge ukrudt.

Men der skal nok være en dansk turist eller to, der undrer sig over, at den forhenværende prinsgemal med en årlig apanage på over otte millioner skattefri kroner ikke hyrer en gartner til at holde familiegravstedet.

Tidligere på sommeren bekræftede Kongehuset, at Prins Henrik ikke vil begraves sammen med dronning Margrethe.

Og det har siden skabt kæmpe debat i både Danmark og i resten af verden. ,

Sponsoreret indhold