Kongelige24. oktober 2017

Prins Henrik trods sygdommen: Storsmilende livsnyder

Prins Henrik har ikke fået ødelagt sit gode humør af sin demensdiagnose.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins-henrik_1.jpg
 (Foto: René Schütze)

50 år har prins Henrik været kongefamiliens store humørbombe, der spreder god stemning overalt, hvor han kommer.

Det tyder på, at prinsen fortsætter på trods af den deprimerende demensdiagnose, som lægerne for få uger siden gav den 83-årige Henrik.

Den seneste tid har Henrik tilbragt på Fredensborg Slot – og i omegnen. Prinsen nøjes nemlig ikke med at sidde indenfor og kigge på vejret.

Lokale fortæller SE og HØR, at de ofte møder prinsen, der bliver kørt rundt i området i sin lille golfvogn. Og det er ikke nogen nedtrykt mand, der suser rundt i efteråret.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins-henrik7.jpg
 Foto: Dan Mariegaard
Det er stadig en smilende Henrik, dronningen kan komme hjem til – ligesom han var i sommer, i den ganske korte tid de havde sammen i Cayx, før prinsen hastede hjem til Rigshospitalet. (foto: Dan Mariegaard)

Griner med ven

Tværtimod er det en smilende prins Henrik, som gerne vinker til forbipasserende og på den måde deler ud af sit gode humør, ligesom han stadig frekventerer den lokale kro for at nyde en god frokost.

Prinsens nære ven gennem mange år Erik Brandt bekræfter da også, at Henrik stadig har sin muntre tilgang til tilværelsen i behold.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/erik-brandt_0.jpg
 Foto: All Over

Erik Brandt (Foto: Michael Medgyesi)

– Mit indtryk er, at prinsen er munter og glad, fortæller modeskaberen, der, lige så snart han hørte om sin vens demens, fortalte, at nu skulle de grine rigtig meget sammen – ligesom de i øvrigt altid har gjort.

– Det gør vi skam indimellem, siger Erik Brandt.

Ufarlig jagtplan

Der er da heller ikke planer om, at prins Henrik ikke skal have mulighed for at dyrke nogle af sine interesser, efter at sygdommen er blevet opdaget.

En anden af hans venner, Christian Kjærs hustru Susan Astani, fortalte for nylig, at Henrik stadig får mulighed for at udleve sin passion for at gå på jagt.

– Han står ikke alene – der er altid nogen. Han er ikke til fare for nogen. Og han har altid været opmærksom. Allerede for flere år siden, da hans balance blev lidt dårlig, var han tilbageholdende, forklarede lægen Susan Astani.

https://imgix.seoghoer.dk/prins-henrik-1.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup
Humøret har altid været højt hos den farverige prins, og det er det stadig – på trods af de dårlige nyheder fra lægerne. (foto: Kaspar Wenstrup)

Læs mere om den danske kongefamilie i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold