Kongelige28. september 2017

Prins Henrik: Passer på Henriette Zobel

– Prins Henrik ringer næsten hver dag, siger Henriette Zobel, som sørger efter eksmanden Peter Zobels død.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/henriette-zobel.jpg
 (Foto: All Over)

Prins Henrik har igen vist sig som sine venners ven.

Den 83-årige kunstskaber og vinbonde ringer næsten hver dag til Henriette Zobel på 54 år for at sikre sig, at hun er okay, efter at hendes eksmand og bedste ven Peter Zobel for nylig afgik ved døden i en alder af 81 år.

Og forleden standsede en af hoffets biler foran hoveddøren til Henriette Zobels bolig i det indre København – hun tog plads i limousinen, og chaufføren satte kursen mod Fredensborg Slot i Nordsjælland.

– Prinsen inviterede til frokost. Vi havde nogle rigtig hyggelige timer sammen. Han er sådan et godt og betænksomt menneske. Han ringer næsten hver dag for at spørge, hvordan jeg har det, og jeg er meget taknemmelig for hans omsorg, fortæller Henriette Zobel til SE og HØR.

– Jeg har jo kendt prins Henrik, siden jeg som 17-årig traf Peter, så vi har en masse at tale om: Kunst, poesi og alle vores oplevelser gennem tiden. Jeg ville ønske, at andre fik samme mulighed for at møde sådan et vidunderligt menneske, lyder det fra jetsetdronningen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/prins-henrik-henriette-zobel.jpg
 Foto: Mikael Rieck
Henriette Zobel, som fylder 55 år i næste måned, har kendt prins Henrik, siden hun som 17- årig traf Peter Zobel. Her ses de ved Peter Zobels bisættelse. (Foto: Mikael Rieck)

Peter Zobel

Peter Zobel efterlader sig børnene Caroline, Sarah, Rigmor, Alexander, Nicolai Zobel.

Den tidligere Codan-boss var hofjægermester og Ridder af Dannebrog, og han har igennem mange år haft et nært forhold til det danske kongehus.

Livet har dog ikke altid været en dans på roser for Peter Zobel. I 1971 døde hans første kone, Annika Wicksell, der er mor til Rigmor Zobel, i en trafikulykke, der gjorde ham til enkemand i en alder af bare 35 år. Bare to år senere ramte tragedien endnu en gang, da hans multihandikappede datter Josephine døde bare seks år gammel.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/peter-zobel-begravelse.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Peter Zobel (Foto: Claus Poulsen)

Efterfølgende blev han gift med Anita Zobel, og derefter har han været gift to gange med Henriette Zobel. Peter Zobel og Henriette Zobel blev gift første gang i 1987, men blev skilt allerede året efter. I 1991 blev de dog gift igen, det ægteskab varede frem til 2004.

Zobel-familien har altid været genstand for meget opmærksomhed, dog ikke altid positiv opmærksomhed.

Så sent som i forråret blev familien genstand for mediernes opmærksomhed, da Henriette Zobel i et offentligt opslag på Instagram fortalte, at hun ikke var inviteret med til Roberta Zobels konfirmation.

Læs mere om prins Henrik i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold