Kongelige6. september 2017

Kongehuset: Prins Henrik fik diagnosen i denne uge

Den demensdiagnose, som Kongehuset tidligere i dag fortalte, at prins Henrik har fået stillet, har han fået stillet i denne uge
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-55612.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)
Kongehuset har tidligere i dag meldt ud, at prins Henrik lider af demens. Det gjorde de i en pressemeddelelse, der fortalte, at prins Henrik i denne uge har fået stillet diagnosen.
- I forlængelse af et længere udredningsforløb og senest en række undersøgelser foretaget i løbet af sensommeren har et specialistteam ved Rigshospitalet nu konkluderet, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens. Diagnosen indebærer en svækkelse af Prinsens kognitive funktionsniveau, skrev Kongehuset i pressemeddelelsen.

Til SE og HØR fortæller Kongehuset, at diagnosen er blevet stillet i denne uge.

- Vi har i denne uge fået diagnosen fra Rigshospitalet, og vi har offentliggjort den så hurtigt som muligt, det fortæller kommunikations- og pressechef hos Kongehuset Lene Balleby til SE og HØR.

Sådan diagnosticeres demens

Ifølge Nationalt Videnscenter for Demens, så starter arbejdet med at stille en diagnose hos ens egen læge. - Forløbet starter i de fleste tilfælde hos egen læge. Lægen vil spørge grundigt ind til symptomerne og hvordan, de har udviklet sig over tid. Hvis lægen har mistanke om demens, aftales en ny tid, hvor lægen foretager en kort helbredsundersøgelse, tager en blodprøve og som regel laver en kort test af hukommelsen og andre mentale funktioner. Nogle bliver også henvist til en scanning af hjernen, skriver Nationalt Videnscenter for Demens på deres hjemmeside. Hvis ens praktiserende læge finder, at der er tegn på demens, så vil man blive sendt til videre undersøgelser. - Hvis de første trin i udredningen styrker lægens mistanke om demens, bliver man oftest henvist til en demensenhed. Man kan også blive henvist, hvis sagen er uafklaret, og lægen er i tvivl. Udredning på en demensenhed kan omfatte en række undersøgelser. Der vil ofte være ventetid på de enkelte undersøgelser, står der på Nationalt Videnscenter for Demens' hjemmeside.
De undersøgelser, som man fx skal igennem kan være neuropsykologisk undersøgelse, en undersøgelse af rygmarvsvæsken og en scanning af hjernen. Du kan se flere billeder af prins Henrik og dronning Margrethe i galleriet herunder

Dronning Margrethe og Prins Henrik - billeder af dem

Sponsoreret indhold